Thursday, March 10, 2011

si besar dan si kecil

si kecik

si besarrrrr


dah 2 minggu coki jadi family kami.. alhamdulillah semua dah ok.. aly seronok sangat ada adik asik main kejar2 kesana sini kalau nak tido malam dua dua ada dalam bilik alamat tak boleh nak tidola.....

mana idaknya, dorang ni main abeh sume di pijaknya! kalau coki pijak muka tahanla lagi, agak2 macam masage jela... kalau aly?! adeh! cedera parah dibuatnya.. ari tu dia lari main langgar je perut orang tengah baring tengok tv, senak sungguh!

tapi aly ni masih ada cam dengki sikit dengan coki. kalau makan especially wet food dia akan hijack makanan coki... member tu dapatla makan saki baki jer
so nak elakkan tu saya bahagi dua walaupun makanan tu utk kitten! bahagi dua masing2 dapat 1 bekas,

tau apa aly buat??

dia makan makanan dia sikit, lepas tu dia beralih dekat bekas makanan coki dia makan banyak2, tinggalkan sikiiit je dalam tu lepas tu dia beralih balik ke bekas dia makan macam biasa.. boleh??

bagi dry food pun sama! isk..

6 comments:

Suara Kalbu said...

Hahahahaha..sweet je budak 2 ni. Biasalah ,..kedengki tak habis2.

Awie tu makanan dia pandai je dia simpan dulu.. dia pegi makan yg adik2 dia dalam bilik. Kang dah habis.. buat muka tak bersalah gi kat bekas dia plak. Kalau adik2 dia nak makan..siap halang dgn badan dia yg bambam tu tak nak kasi adik dia makan makanan dia punya

~mrs azmi~ said...

@Suara Kalbu: alololo comel je awie.. ingatkan aly je cam tu.. haha

Ku Tak Sempurna said...

haip! nak kena babap aly ni!


.
.

hihihi
kucing pun ada rasa jeles gak, kan.

~mrs azmi~ said...

@Kts: mane idaknye.. dulu sebekas penuh dia melantak sendiri..

sekarang kene share!

HEMY said...

ni cam ikut perangai tuan dia je ni..ekekeke

~mrs azmi~ said...

@HEMY: eh tuan dia baiiikkkkk ^_~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"