Friday, March 11, 2011

Bumi semakin marah

hari ni Jepun dilanda gempa bumi kuat 8.9 Skala Richter <-- eh betul ke eja ni?? dan tsunami setinggi 6 meter membadai Jepun! bila tengok video air tu bergerak sangat menyeramkan... kereta cuma nampak dot. dot. je.. sedangkan air yang bergerak macam kita nampak ombak bergerak mulus atas pasir! punyala besar skala kemusnahan yang dia bawa

ada beberapa rakan saya yang berada di kawasan gempa, ada yang terperangkap di stesen keretapi, ada juga yang terperangkap di pejabat dan tak dapat balik sebab tren takde! tak boleh nak sms or call wife sebab handfon tak boleh guna. mujurlah masih boleh berhubung dengan email utk pastikan semua ok

ramai rakyat kita di sana.. moga semuanya selamat dan dalam lindunganNya

**bumi kita dah semakin marah, semakin tua umurnya makin banyak kemusnahan yang manusia lakukan atas nama pembangunan..

1 comment:

kuina said...

ingat lagu ebit g ade... berita buat kawan.. "Mungkin Tuhan Mulai Bosan Melihat Tingkah Kita Yang Selalu Salah dan Bangga Dengan Dosa-dosa
Atau Alam Mulai Enggan Bersahabat Dengan Kita Coba Kita Bertanya Pada Rumput Yang Bergoyang ....."

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"