Wednesday, December 22, 2010

Neutering aly

Sebab aly nakal.. spray sana sini...

dan bila dia pandai tolak pintu almari dan seterusnya spray kat baju ai....

ini suda lebey!!

kenela 'neuter'kan

last 2 weeks masa hantar untuk vaccination terus buat appoinment

jumaat lepas (17/12/10) baru buat

kat Pejabat Perkhidmatan Haiwan Rawang


satu malam kene puasa +-12 jam.. mengamuk nak keluar dari cage.. abeh pintu2 digigitnya


"belakon macho je tu doc!"

Done! prosedur tak lama mana pun, dalam 15 minit.. nak snap gambar 'bende' tu cam tak sampai hati plak.... masa angkat dia nak masuk dalam cage balik cam kesian sangat tgk sebab mata terbukak tapi takde respon sebab masih ada bius

after 2 hours kepala dah boleh gerak tapi kaki tak gerak.. mungkin sebab masih sakit
muka pun mamai lagi

first night, tido bilik belakang.. mengasingkan diri
(sila abaikan background yang semak tu yeh)

lepas 3 hari
baru dia buat aksi kegemaran, tido telentang!

skang dah baik dahhhhh

tapi masih berkejar 1 rumah nak bagi makan ubat..

haishhhh.....

8 comments:

blog-tips-kurus said...

untungnye kucing itu..

*teringat 'late gemok'..

Kujie said...

hehehe... comel je buat perangai

~mrs azmi~ said...

@kujie: dia memang sangat pandai buat muka kesian!

LiAnA said...

lepas neutrel bdn dia senang naik.. nanti jd gebuu jer mcm my chiki..

~mrs azmi~ said...

@Liana: tula.. ramai orang cakap after neuter selalu badan dorang ni naik

okla tu suke pelok kucing gemuk!

Suara Kalbu said...

Soooooooooooooooooooooooooo bambam la budak ni. Somel somel rasa mahu gigit budak bambam ni. Bila Awie saya mahu bambam seperti ni hihih

~mrs azmi~ said...

@Suara Kalbu: dah boleh masuk kategori obes budak ni.. mujur masih superduper active.. jadi boleh menteen

lupie said...

Hey, looks like the doctor did a good job!! Tak nampak stitch at all.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"