Tuesday, November 3, 2009

angin monsoon

oh akibat perubahan angin monsoon skang bawak hujan lebat stiap hari terutamanya kat Perak n Selangor. dan akibatnya semalam berlaku tanah runtuh berdekatan Selayang Heights yang menyebabkan penutupan keseluruhan laluan untuk dari jam 2 pagi hingga 11 pagi.. menyebabkan lebih 80 ribu pengguna jalan berkenaan terpaksa mencari alternatif lain..
lagi cerita sini dan sini

hari ni jalan tu dah dibuka sepenuhnya. tapi tgk keadan skang yang tiap2 petang hujan lebat mesti macam risau nak lalu kat situ kan? semalam sebaik saja masuk dalam kereta dengar berita penutupan jalan tu. so tamo amik risiko stuck dalam jam kat rawang saya terus guna exit bukit beruntung untuk ke tempat kerja. takpela jauh sikit pon. janji tak sakit hati dok dalam jam lame2. selamat sampai di ofis seperti biasa tanpa sebarang tekanan. heheh dalam perjalanan ke ofis mak call tanye pasal penutupan jalan tu sebab mak tgk kat berita pagi. takut anak dia stuck dalam jam lame2 kot! hehe

klu kat luar cuaca jadi kelam kelibut... dalam diri ni pon masih sama... angin monsun masih melanda.. entah bila akan berakhir.. hmm.. sabo jelah wahai hati....

semalam ade urusan kat bangi. lamela jugak.... petang bila nak start kete dah tak bley.. adehla.. pesal ni?? alahai intan payung.. janganla nak rosak time ni sayang... nasib baik kawan saya masih berada berdekatan. calling2 bagitau kete tak bley start... cek2 kenapa, sah bateri a.k.a jantung kete dah kong. adehla.... so kawan tu tolong jumperkan... sebabkan lepas tu saya kene berenti lagi nak isi minyak kawan tu follow ke stesen minyak berdekatan.. nak pastikan kete saya ok dan saya selamat balik. terima kasih kawan......

pagi ni b4 pegi keje en suami tolong jumperkan b4 die g keje. so saya selamat sampai kat ofis tanpa sebarang masalah. dan skang saya baru sudah urusan menukar bateri kete... rabak jugakla poket... maklumla tak masuk dalam bajetkan.. terpaksala rearrange sume bajet bulan ni. kali ni terima kasih pada aisyah.. tolong bwak g bank... tolong bwk g beli bateri.... pendek kate, terima kasih daun keladi.. sok2 bole tolong lagi!! hikhik

6 comments:

iza~de~bintang said...

Betullah kat Nilai ni pon sama...angin kuat lagi sampai kadang tu berbunyi2 kat bumbum kilang huhu. Sib baik umah ngan kilang dekat jer, so mmg tak akan bertemu jam kecuali sesuatu terjadi yg super aneh hehehe

take care

~mrs azmi~ said...

@iza~de~bintang: hujan mmg menakutkan.. lately pulak asik balik malam.. mmg mase drive kene tgk betul2.. slow jek even kat hiway

siti nurbaiya said...

hi, ziarah kembali yer, tak de chatbox kite msg kat comment :P

~mrs azmi~ said...

@siti nurbaiya: takpe... terima kasih datang.. jangan serik datang cni lagi ye^_^

xiiinam said...

Berhati-hati....



Jalan licin....

~mrs azmi~ said...

@xiinam: insyaAllah..tq

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"