Wednesday, November 11, 2009

tula... pandai sangat!!

pagi semalam kak pah sms nak jumpe petang untuk discussion.. bila dah menjelang petang call kak pah konfemkan die nak datang kul bape. die dok berbelah bahagi nak dtg kota dmansara sebab lepas tu kene balik opis die blk kat phileo damasara. takut tak sempat... paham2 jela klu pas keje, keadaan jam yang boleh menukarkan seorang wanita yang lemah lembut jadi seganas raksasa gorgon! last2 kak pah suruh datang umah die jek kat bangsar.

saya on jek... call hubby dulu bagitau balik lewat <--sebab keje ye... bukan pegi berfoya2 so sayaperlu menunggu kak pah abis urusan kat opis baru aku gerak ke bangsar. 630pm saya gerak dari opis.. sementelah skang ni musim hujan, kul 630 dah tak nampak matahari.... mujurlah belum hujan. <--mata saya kurang cekap kalau memandu ketika hujan waktu malam! dasar rabuns!

hampir sampai ke tol kota damansara kak pah call lagi
"rahmah, kak pah laparlah... jumpa kat Bangsar Villagela ye?"
saya : " Bangsar Village? yang tepi jalan tu ek?" dalam hati dok pk2 yang mana satu!!
kak pah : " haah yang kat tepi jalan tuh"
saya :" ok"

sampai je di Phileo Damansara hujan mula turun... lebat!! aiseh... jenuhla dok tgk jalan
masuk je kat jalan Bangsar hujan sangat lebat! dlam masa yang sama hati masih berfikir2 camne nak g Bangsar Village tu... hujan lebat tambah pulak jam! sampai tempat yang hati aku kate Bangsar Village tu terus masuk basement parking. gilos!! parking full! sampai tingkat B2 baru ade parking.. kelam kabut terus naik atas dok kesian kak pah dah kelaparan sehari tak makan sebab seharian meeting. sampai kat Dome call kak pah tanye kat mana.
kak pah cakap die kat Kafe Chawan depan starbuck. saya pun melilaula dok mencarik starbuck kat celah mane.. maklumla selalu lalu jek.. tak penah masuk. tanye kat pak guard yang ada situ die pulak tak pahaam... english tak faham cakap melayu lagila!! isk bek tak yah jadi guard kat situ!!

jalan pusing2 tatau nak g carik kat mana. nampak sorang brader kat kedai jual kurma <--kedai sangat cantik ^_^
saya : " tumpang tanya.. starbuck kat mana ek??"
brader tu : "starbuck? starbuck ke coffee bean?? sini starbuck takde.. coffee bean adela kat luar tu"
saya: "eh?? takde? kawan saya kata die kat starbuck.. takpelah, tq"

adoyai! mane pulak kak pah ni... jalan2 lagi aku jumpe building directory carik starbuck.. betulla takde!!!!!!!!!!!!!

call kak pah balik.. " kak kat mane?? mane de starbuck.. coffee bean adela..saya kat depan ni kat
water feature! tade pon kafe Chawan, chavas adela"
kak pah: " rahmah kat mana? mane ade waterfeature sini... rahmah kat BANGSAR SHOPPING
CENTRELA tuuuuuuuuuuuu!"
saya : "erk?! salah ke?? alaaaaaaaaaaaaaaaaa! la ingatkan sama!!" gile malu weh.. seb baik brader tadi tatau saya sesat! wakaka!

kak pah :"kuar balik dari sana.. Bangsar Village kat depan lagi..belah kanan..."

saya : "ok2"

kuarla dari sana... tempat yang disangkakan Bangsar Village.. rupenye Bangsar Shopping Centre.. hahahahaha! malu seh! tapi ade sesuatu aku pelik kat cni.. parking fee die rm1.76 per hour.. pelik kan? pesal nak ade 6 sen kat hujung tu? genapkan jela.. isk!

moral of the story:

jangan berlagak pandai! tanya klu tak sure! kunun konfiden betul! kan dah salah.. hehe tak pasal2 malu ngan kak pah<--mane aku tau..ingtkan sama.. maklumla aku ni bukan jenis suke melepak2 kat soping2 complex ni.. jadi tatau mane satu(ayat kaver maluuu!)

11 comments:

Tie said...

Ooo...kalau kak tie tentu dah nangis golek-golek bila sesat!!

Kujie said...

sesat mcm gitu kt kl ni biasalah...

~mrs azmi~ said...

@tie: seb baik ade hanfon.. buleh calling2 tak yahle nak nanges dulu!

@kujie: ngee~ ditambah lagi nga kerabunan saya ni.. simpang yang mane 1 pun dah tak bape nak sure...

Mr PenyuBiru said...

paling tensen bila sesak time jam kan. lepas ni usha angkat gps lah satu.hihi

kEy said...

huhu kak pah~
sharifah aina kah?
agagaga~

arin said...

salam singgah..
mmg selalu org kompius BSC dan Bangsar Village. Pulak tuh Bangsar Village ader I dan II..

Tirana said...

hehehe..kak tirana pun dulu ingat bangsar village dan bangsar shopping center tu sama..Bangsar village dekat dengan masjid..

zino said...

lain kali guna lah GPS hehe

~mrs azmi~ said...

@Mr Penyubiru: mmg sangat tensenlah klu masuk terpaksa kesana... semedang jam, GPS? nanti gua g usha2 dulu hihi

@Key: kak pah tu bos saya.. but not sharipah aini ^_~

@Arin: hehe.. kirenye saya takla jakun sangat kan?? ngee~ tq singgah

@Tirana: ooo rupenye ramai jugak org yang terconfuse cam saya! hihi

@zino: mmg nak gune tapi fulusnya belum ada.. hehe

apid said...

aduh...sib baik tak gi midvalley...lagi parah....

~mrs azmi~ said...

@apid: sib baikla dalam rabun2 tu pon masih kenal jalan.. takle lajak sampai midvalley! hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"