Friday, July 13, 2012

Samseng kenit

kita sering tertipu dengan apa yang kita lihat kan? kadang - kadang apa yang kita lihat tak seperti yang kita fikir.. ada perkara yang tetap perlukan penjelasan agar kita tak salah faham dan memburukkan keadaan

samalah jugak macam budak ni


v


v


v


adorable kan? muka inesen jek.. macam hari - hari kena buli dengan kakak & abang



...........tapi tolonglah jangan percaya 100% kalau budak ni datang mengadu macam kene buli kaw - kaw kat rumah 

sebab sebenarnya dia yang jadi samseng!

tak padan kecik.. kenit....

 dengan tv pun dia buleh ajak gaduh! isk.... tengah main2 nampak mende dalam tv tu active semacam je mulala nak kembang bulu



 super & hyperactive! adoyai! penat betul nak melayan dia tak reti dok diam, nak amik gambo memang susah nak daoat yang statik.. sume jadi blur sebab asik bergerak.. udahle camera mama ni bukan canggih beno. bila kena kurung dalam carrier dia punya mengamuk sampai terbalik2 carrier tuh!

 kadang - kadang abang ngan kakak baring senang lenang tayang perut dia selamba je terkam gigit perut! lagi - lagi dengan aly.. memang semedang kena.. tak senangla abang tu nak bersantai mintak mama garu perut. bila aly dah react pandai pulak dia lari... pastu dia cuba nak divertkan attention aly tu.. dia buat2 garu begla, main benang kat baju mama la.. gambar atas tu dia baru lepas gigit perut alyla tu.. pastu tau takut bila aly dah bangun nak gaduh.. selow je naik atas bantal tuh

raja gigit memang bagi kat dia jela. bukak je mata nak mengigitttttt je kerja dia. dah macam2 cara kitorang buat nak kurangkan kadar gigit dia tapi hampeh! 

kadang2 kene statik je n tahan sakit nanti dia dah bosan sebab takde respon dia stopla


tapi saya sangat bersyukur, bila dia datang aly & coki bertambah active tapi kene relakan rumah jadi tunggang langgang... T_____T

10 comments:

MamaBetty said...

kan..bila ada ank kecik..umah mmg tunggang langgang..bunga2 sume dah lama jahanam...bogel dah umah aku wehh..

Naz said...

hehe..aktif sesangat..ceria rumah

Aidah said...

Baru dapat komen. Sebelum ni tah mana silap, tak dpt pun komen.
Ini latest edition ke? Comelnya. Tapi memang betul, bila ada adik kecik barulah abang kakak hidup balik. Meriah balik rumah kan.

~mrs azmi~ said...

@Mama Betty: tula dianya.. macam ada anak 10! udahnye pasu2 fragile sume simpan dalam stor.. dari aku marah2 sebab pasu tu pecah baikle simpan awal2.. hati pun tak sakit.. budak2 pun tak kena marah

@naz: terlebih ceria nih.. sampai tak larat nak melayan.. huhu

@Aidah: susah nak komen ya? haritu gatal2 tukat template.. pastu nak tukar balik dah takde masa nak godek.

Suara Kalbu said...

Mama Ally, Coki & Samseng Kenit :-)

Tetiba rasa rindu pulak nak ada anak kecik macam ni kehkehkehkehkeh
Geram . Gigit idung dia balik

maza said...

hahaha.. memang cute dan innersen.. hahahhaa

dok geram pun ada ni.. rasa mau gheghet sama.. hahha

maza said...

hahaha.. memang cute dan innersen.. hahahhaa

dok geram pun ada ni.. rasa mau gheghet sama.. hahha

~mrs azmi~ said...

@maza: rupa ke'inersen'an itewlah yang membuat ramai tertipu.. dan mereka tersedar bila dah kene gigit. haha

meowwmania said...

hehehehe....walaupon nakal tp terhibur dgn kerenah dorang ni kan tp tulah rumah tunggang langgang tu mmg wajib huhuu

~mrs azmi~ said...

@meowwmania: rumah tunggang langgang 1 hal.. mama ni jadi tarzan 1 hal. tak habis2 jeritkan budak2 ni bila dorang buat perangai.. huhu macam ada anak 10..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"