Tuesday, June 1, 2010

cedera parah niiiiii

tgh bz sangat - sangat tapi nak update jugak....

cuti panjang last week mcm orang lain jugak, sy balik kg!

seronok sebab semua berkumpul... yang tu citer kemudianlah...

pagi ahad dah balik sebab husband ada stock take kat kilang. After hantar dia kat kilang baru balik rumah. sampai rumah dari gate dah nampak aly berdiri kat sliding door.... dengan muka tak puas hati... isk2

see? muka tak puas ati kan? cume ni masa lain

dari jauh dah dgr dia bising2 macam selalu... lapola tuuuuu...

bukak je pintu terus amik dia,

tak semena - mena tetiba dia mengamuk!!!!

tgn saya di'grip'

gigi dia dah terbenam kat tangan kanan

kuku - kuku dia scratch tagn kiri..

huhu....

dalam tak sampai 5 saat,

2 spot tu berlubang masa dia lepaskan... tgn terus kebas! rase cam paralysed jap... agaknye camtula kalau tikus tu kene gigit dek kucing.

scratch kat tgn kanan... menjejes darah mase tu.. adeh! pedih!


hukuman tak berat mana pun.... kene kurung dalam cage je lepas kene jentik telinga tapi memang dia tak puas hatila kene kurung.. jeriji2 cage tu di kunyah2 kunun boleh kuarla kalau camtu!

letak bekas makan dalam tu pun dia terbalikkan!!!

huh! rasekan kene kurung sampai malam

9 comments:

Lady of Leisure said...

alamak nape dia tetiba mengganas.. sakitnya tengok tangan u sure pedih2 kalau kene air kan...

yonna said...

ganasnya kucing akakkkkk! T_____________T berbirat-birat dah tangan haaa

~mrs azmi~ said...

@LOL: mmg pedih sangat.. tangan kanan ni masih dok bengkak lagi....

@yonna: huhuuhhu tah ape yang dia marah sangat mase tu... redha jela

ckLah said...

Laaa....ngapa garang sangat tu? Apa yang dia tak puas hati....bahaya luka kesan serangan binatang nii tau! Jaga betul luka tu walaupun nampak sikit.

maza said...

aduhaiiiii... calar balar tu.. aderkkk..

ngeri lah pulak ngegokan.. huhuhu
psst: dah jumpa doktor ke? takut2 kuman lak turut tumpang sama.. huhuhu

kalau maza tu, kucing tu dah lama kena gheghet sama.. kasik dia sama rasa calar balar itew.. huhhu

erk adakah si angel itu mengamuk sbb tak dapat KFC? hmm elok ditubuhkan skuad penyasiat ni..hehehe

fndrocka said...

mak aihh...tk jinak-jinak mepati langsung kucing kau ni..kucing makan tuan

Latest Entri : Rumusan Lagenda Budak Setan

Mr PenyuBiru said...

dia tak puas hati pasal tak bagi makan la tu.

kesan luka tu kena taruk antibiotik tu.takut kuman dari kuku & mulut kucing tu berjangkit plak. cehh..cam aku doktor plak.heee..

~mrs azmi~ said...

@xiinam: alhamdulillah luka tu tak melarat... cume bengkak lambat sikit nak surut

@maza: masalahnya.... aly ni bukan ndak makan beef or chicken... kasila ayam KFC tergolek seketul depan dia pun, wat deeeeek je

@fndrocka: adat bela kucing.. mesti ada kene cakar punye

~mrs azmi~ said...

@MrPenyBiru: dah buh dah.. lagipun aly ni kene kurung lam rumah, tak bape risau sangat pasal kebersihan dia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"