Saturday, October 17, 2009

saya budak baru belajar~

sepatutnya harini saya buat open house sempena syawal. tapi dek kerana hal2 yang tidak dapat dielakkan kitorg tundakan majlis ni ke masa yang lain. klu dah lain kali tu jadi kenduri doa selamatla kot. dah bukan bulan syawal kan...




esok pulak open house kat umah kakak kat klang. khamis lepas die call mintak tolong buatkan desert untuk open house tu tak lain tak bukan ~ dadih




isk!isk! dahla saya mmg tak berapa gemarkan dadih dan keluarganya..... jauh sekali nak masak!! tapi sebab taknak menghampakan kakak saya setuju buatkan. dalam otak dok pk2 cemanela nak masak mendealah tu...beli pon tak pernah, jgnkan beli... nampak kat pasaraya pon tak pernah. yela kite tanak beli barang tu.. mestila takcarik kan?!




tanye2 kat hubby kot2 die tau nak carik + masak dadih camne.. "carik je kat mana2 pasaraya.. mesti ade. pastu ad instruction cara nak masak kat belakang bungkusan" huh?! tak membantu langsung!!




igtkan nak carik kat giant time lunch hari jumaat, kebetulan kak pah datang ofis pulak ajak lunch same. so cancella plan. after balik keje saya terus amik exit bukit beruntung, singgah beli barang kat bukit beruntung. beli dadih + susu cair + bekas dadih . sampai kat section serbuk2 dadih tu konfius lak nak beli perisa apa. call kakak tak dapat2 pulak so saya belasah jela amik perisa mangga + laici.




so pagi ni kerja2 bermula. ikut instruction sejibik2 kat belakanng packaging tu!! dan hasilnya


ni sebahagian hasilnya. sebelum masuk dalam fridge.. wah! tak sangka berjaya!^_^

4 comments:

Kujie said...

lain kali beli cup yg kecik, sbb bile open house org mkn sikit2 je...

tu pengalaman pertama, kita berjaya dah ni...mmg mudah pun

2 minggu turut buat dadih utk kakak open house, sbb mudah...senang..hahaha

dasar adik ipar pemalas

Kak Long said...

haha...memang bijak nasihat en. hubby tu, "carik je kat mana2 pasaraya.. mesti ade. pastu ad instruction cara nak masak kat belakang bungkusan", hasilnya dah berjaya buat dadih.
tahniah...

chekgu BaniHassim said...

wah, tahniah...
len kali boleh buat byk2 lagii
bende tu mmg mudah pon...
dan boleh dimodified...boley letak isi nata ke, isi cocktail fruit ke...
boleh je..musti lagi sedap...hehe

~mrs azmi~ said...

@Kujie: tula pasal kakjie. tak reti nak agakla katekan.. hehe pasni bolehla buat lagi. hehe. tu bukan pemalas kak, tapi bijak!! wakaka!


@KakLong: bile dah siap die pun tolong makan...


@chekgu banihassim: tula tadi balik open house baru tau leh modified2, lenkali leh cube ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"