Monday, February 28, 2011

meet our new family member ~ coki

alhamdulillah... hasrat hati nak ambil anak kucing baru dah jadi kenyataan

terima kasih banyak - banyak pada ibu >> ida Suara Kalbu

nampak sangat ibu berat hati nak berpisah dengan anak kecil ni

si kecil ni pun macam tahu akan berpisah dengan adik beradiknya... menyorok bawah meja..

kesian pulak tengok, kalaulah mama ni mampu bela.. semua sekali mama angkut bawa balik rumah..

so,

jom kenal dengan adik aly

Coki


muka ketakutan kene sergah dengan aly

blur... pesal etiba adik beradik dia takde.. yang tingal kucing besar yang samseng!

kesian betul masa ni..... dia tengah nak membuang, tetiba kene sergah dengan aly, terus tak jadi!


huh?! sombong betul muka dia.... cer senyum sikit nak.... aly, aly...

tapi garang - garang dia pun takde nak gigit ke, lempang ke.. cume takat menderam sepanjang masa. malam tadi pun nampak gaya dah mula ok, dah boleh dekat sikit


anyway tq jugak pada cik tedi

sebab tulisan dalam blog dia, coki jadi sebahagian hidup kami

10 comments:

julietchun said...

aly nampak begitu gagah perkasa :D
selamat datang coki.

Affan said...

masa awal2 ni mesti sia ly akan jeles.

semalam ada gak bincang dengan rakan2 nak ambil kawan untuk kucing skg, tapi malas pulak nak cari hehe

maza said...

aduhai coki... kesiannya terpisah dari keluarga nan tercinta.. huhuhu

sedih weii sedih.. huhuhu

fazemy said...

Rajinnya bela kucing:))

kayteeze said...

Aly nampak eksyen je.. Harap-harap dia tak buli si Coki yang comel tu :)

Juz Call Me Sharz said...

comel!!!

~mrs azmi~ said...

@julietchun: gagah ke?? tapi dah hilang kejantanan.. hihi

@Affan: memang sangat jeles, pantang si kecik tu pegi mana dia ikut, dia intai... tapi tak nak dekat
itupun kebetulan ada orang nak adoptkan kitten.. saya ambil je

@maza: kesian jugak tgk dia 2 - 3 hari ni dok tercari2 adik beradik yang lain

yang ade abang aly yangsamseng semacam

@fazemy: hehe.. dah jadi sebahagian hidup.. buat peneman

@kayteeze: memang eksen punn!

@Juz Call Me Sharz: tq!^_^

Daddy Ziyyad said...

macam mana kita nak ajar kucing supaya tak berak merata rata yer? teringin nak bela kucing..

Suara Kalbu said...

Huhuhuhuhuhu...mahu nangis tengok ini budak.

Adik beradik dia lately ni makin rapat pulak. Macam tahu2 jer depa akan berpisah nanti. Asal tidur jer, tidur peluk2 sambil jilat2 tiga ekor tu. Yang si compok dan kelabu pun akan di adopt nanti. Tinggallah si tecik jer.

Ibu mindu kat budak ni.

Budak ni nama coki.Sweet jer nama

~mrs azmi~ said...

@Daddy Ziyyad: ari kedua aritu ade jugak eksiden dia terbuang kat timbunan baju yang baru lepas cuci!

lepas tu terpaksa keraskan hati letak dia kat area litterbox, supaya dia tau pasir dia kat situ.... sehari semalamla jugak kurung dia kat situ

@Suara Kalbu: ibu jangan risau ye... coki ok dah dengan aly.. dah main kejar2, dah kongsi bekas makan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"