Monday, February 28, 2011

typical Malaysian


suka selesaikan kerja saat akhir....

rasanya semua pejabat pos, balai trafik, jpj kaunter jam arini kan? termasukla online service Myeg.... semua pulun nak bayo saman

selalu dok pakai nombor.. jadi adela yang datang amik nombor g soping2 pastu datang balik... la ni kene beratur! sapa keluar barisan nasiblah...

pastu mulalah macam2 komplen keluar... rata - rata merungut sebab kene tunggu lama dan salahkan kaunter sebab lembab

sebelum tuding orang lain ada baiknya kita tengok diri kita ni dah betul ke?

kalau kita dah bayar awal2 tak payahla kita baris macam hape je kan??


lepas ni kita sama - sama jadi pemandu berhemah ye....


13 comments:

AiTotYati said...

yaaa betul tu.

Ai byr online je masa bulan lepas. takut sistem pulak jem. nayaaaa

Daddy Ziyyad said...

padahal gomen dah kasik masa ENAM bulan kannn...bleh tgk perangai yg sama masa nak submit cukai LHDN nanti..

Kujie said...

hehehe...tadi anak sedara sorang tepon dia tgh beratur nak bayar satu saman rm 90..dah le tak dpt diskaun..hahaha

gelak je la kat dia..dulu org ajak p KKB tak moh.

lega kak jie dah selesai semua saman masa YES dulu...hehe

julietchun said...

tak pernah kena saman, berhemahkah aku ini? hhhahaha

~mrs azmi~ said...

@AiTotYati: samela kita.. nasib baik dengar cakap bos suruh bayo cepat.. kalau nak ikut keras kepala sendiri ni entahle...

@Daddy Ziyyad: tula pasal! pastu dok minta panjangkan tempoh lagi..

@Kujie: sesal dulu pendapatan.. sesal last minit kene tunggu saje lor.. haha

~mrs azmi~ said...

@julietchun: kamu masih bernasib baik polis tak dapat tangkap mungkin? hihi

sya said...

ha ah... cukup2 lah derma kat polis dengan jpj kan... baik jadi pemandu berhemah je... hehe...

maza said...

fuhh.. mujur maza tak kena saman..
kuikuikui...

selamat duit aku..
volleh tambah kamera gitew.. ahaks..

Zuwairi AIMAN said...

MYeg arini sesak.. rileks plak serve penuh.. hehehehe.. susah nk chek saman

fazemy said...

Sbb saya org Msia..saya pun camni..suka buat keje last minit. Tp seb baik takde saman lorrr...

Lady of Leisure said...

hehe nasib baik i takde lesen kete lagi ekekeke...

zino said...

buat labayar on line.. lagi mudah nak bayar lagi senang nak buat salah sebab lagi mudah nak bayar hehe

gome boleh kumpul lagi banyak RM hehe

~mrs azmi~ said...

@sya: tau takpe.. tapinye malaysian driver ni kebanyakan bila dapat stereng je mule transform jadi makhluk menakutkan...

@maza: amboih amboih..

@Zuwairi Aiman: semua line nak bayar saman sesak teruk semalam.. berjuta saman nak kene bayo

@fazemy: kekadang saya pun sama jugak.. ahaks!

@Lady of Leisure: ehehe.. takde lesen klu emergency susah jugak kan

@zino: bayar online pun jam... nasib baik time saya bayar bulan lepas masih bolehmasuk walaupun 4-5 kali error

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"