Tuesday, February 8, 2011

MILO Yogurt Lassi ~ make me drooling all day long

semalam puasa... malangnya terlihat pulak 1 web nih...

website nestle

terus jadi tak keruan... dah macam budak umur 5 tahun yang baru belajar berpuasa... padahal masa tu baru pukul 11 pagi!! isk...

gambar pinjam dari website, sendiri punya tak sempat nak snap pic... heheh



disebabkan itu time balik kerja sanggup redah semua kedai sebab nak cari yogurt manggo tapi semua kedai takde!!! sedih sungguh!

sudahnya manggo yogurt tu saya tukar dengan yogurt drink... BOLEHLAAAAA

jom tgk resepi....

What You Need

1 cup NESTLÉ Fat Free Mango Yogurt
150 ml NESTLÉ Low Fat Milk
6 tablespoons MILO powder
2 tablespoons
sugar (optional)
1½ cups crushed ice
MILO powder, for sprinkling

Make It

Blend all ingredients together until smooth.
Pour lassi into chilled glasses and sprinkle with
MILO powder for that added ‘mmmm’.
Serve at once.





sampai je rumah terus gigih masak utk berbuka termasuk preparing the smoothies.

dan hasilnya,

AWESOME!!!!!!!

hihi

5 comments:

kayteeze said...

Kak tie tak pernah lah buat minuman yogurt ni. Nak makan yogurt pun kena pejam mata, hehe....

~mrs azmi~ said...

@kayteeze: saya pun tak pandai makan yogurt kak.. tu cube testla..

sedaaaapppp! bila dah campur2 tu rase vam vitagen jer... hehe

maza said...

kekekeke..

sudah lebih 5 kali juga maza cuba berpuasa di dlm tahun 1432 ini.. tapi masih gagal kecuali bulan Ramadhan tempoh hari..

dolu2 boleh lah fulaks menahannya.. sekarang?! aderkkkkk!!!!

dugaannnnnnn

lantun jangan tak lantun gitew..

fazemy said...

Cam best ni. Nak cuba jugakla. Slurpppppp

Mr PenyuBiru said...

moral of the story,kalu pose jgn bukak website makanan.hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"