Thursday, January 21, 2010

kerana kamu aku jadi begini~

kerana kamu aku jadi begini hari ini

kerana kamu aku tidak dapat berjalan dengan betul hari ini

kerana kamu aku tidak dapat tidur lena semalam....sigh

semua gara - gara kamu!!!

...

...

...

...

...

...



gara-gara kamu wahai tandas....

tapi kenapa kamu perlu dipersalahkan?? kerna apa??

semalam ku ke rumah abangku di Saujana Utama, Sungai Buloh. Rasa rindu yang menggigit-gigit tangkai hati pada mak membuatku tekad terus ke rumah abg selepas kerja semalam. Tanpa pamitan pada sang suami. Pada perkiraanku tak mengapa.. sepicing cuma menjenguk bonda melepas rindu....

Ketika dalam perjalanan sudah terasa ingin melunaskan 'panggilan alam' tapi tidak ku pedulikan.. kaki terus menekan pedal minyak, clutch dan brek terus ke destinasi.. pingin cepat ketemu bonda... alah lagipun Kota Damansara ke Saujana Utama taklah jauh mana

Sampai di sana, usai mengucup tangan bonda, kekanda, dan anak-anak yang ada. agenda 'panggilan alam' ingin ku lunaskan... tapi nasib memang tidak menyebelahiku, kaki kiriku memijak tempat yang salah dan terus .....buuum!!! macam nangka busuk daaaaaaaanangih

......dan kerana aku jatuh dari tempat yang lebih tinggi kakiku terlipat menyebabkan terseliuh(kan biasa kalau tandas cangkung mangkuk tandas tu tinggi sikit dari lantai), adeh... sakitttt!


lesson for today:
nak pegi mana-mana bagitau suami dulu... jangan aci redahhhh je! hehe
ade kaitan ke??
takde kannnn?

13 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

Hi..
salam kenal..
cian tandas dipersalahkan.
hehe..

~mrs azmi~ said...

@LotsofLove-Pearls: itulah die kalau org tanak ngaku salah! hihi.. thanx singgah

xiiinam said...

"...Sampai di sana, usai mengucup tangan bonda, kekanda, dan anak-anak yang ada. agenda 'panggilan alam' ingin ku lunaskan..."


....maknanya masa mengucup tanggan bonda tu...belum berurusan di tandaslahkan.!!


Isk...jahat betul lah tandas ni!

Hi..hi..

Tie said...

Adoi... mestilah sakit tu.

Cik abang tak tolong urut ke ? Bila lagi nak manja-manja.. hehe..

Kujie said...

aduhaiii...tu la..mmg pun kena minta izin dulu

kesian cik tan , dipersalahkan

~mrs azmi~ said...

@xiinam: memang! mmg tandas tu jahat!hihi

@tie: cik abg mmg tolong... tolong tengok.. huhu

@kujie: tulah pasal.. degil lagi.. rasekan!

fazemy said...

Seb baik kaki tu tak masuk lubang jamban tu. Lg naya kisahnya. hehe

~mrs azmi~ said...

@fazemy: klu masuk lobang jamban agaknye kene panggil bombala kot!! isk

HEMY said...

adakah kaki mu terjelopok masuk lubang tandassssssss?? tidak??oh..syg sekali

~mrs azmi~ said...

@HEMY: Cessssss!

izzah said...

hehhe..
salah tandas sebab tak tolong sambut masa jatuh..
boleh ker macam nie..
hehehhe

sya said...

adoi... sakitnya..
saya selalu berderau darah bila tersalah pijak bila masuk toilet...
rupanya, dah ada orang yang memang terjatuh pun.. huhu...
cepat2 sembuh ye mrs azmi.. :)

~mrs azmi~ said...

@izzah: tulah! tandas tu tetap salah!! hahaha

@sya: lately ni terasa sangat clumsy.. ade je bende buat tak kene..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"