Friday, January 8, 2010

bahagia dengan mereka~

entry ni patut dipublish last year lagi... tapi sebab malas kot.. jadi tak ter buat jugak entry ni

Kakakku dapat tawaran untuk menyambung pengajian peringkat ijazah sarjana @ nama glamournya 'Master' di Uitm, Shah Alam dengan pembiayaan penuh dari pihak MITRANS. Pengajian sepenuh masa selama 11/2 tahun. ini bermakna dia perlu melepaskan jawatan yang disandang sekarang yang sudah boleh dikategorikan sebagai stabil. Tapi kerana memikirkan masa hadapan dan penaja sudah ada.... pejam mata dan teruskan sahaja.

Mak adalah orang yang paling gembira bila mendapat tahu seorang lagi anaknya bakal mendapat ijazah sarjana

sepatutnya kakak perlu mendaftar pada 27/12/2009 <--tapi sebab miscommunication.. daftarla lambat. mane taknye, dia dok tunggu email dari IPSis untuk surat tawaran... rupe2nye kene check kat website IPSis.. isk

dan macam biasala kalau nak mendaftar ke IPT mesti macam - macam keperluan perlu dipenuhi. yang paling leceh buat medical checkup.

kebetulan minggu terakhir 2009 tu emak kepada pengasuh dini & sufi meninggal dunia, jadi kakak terpaksa membawa mereka untuk hari pendaftaran. jadi kerana adik yang baik ni tak sampai hati fikirkan kakak kene bawak 2 org budak utk pendaftaran... mesti kelam kabut!!! adik yang baik ni pon tawarkan diri untuk jadi babysitter 2 org budak tu.. <<--betapa baiknya maksu ni kan..kan..kan?? hikhik

30/12/2009

dah ambil cuti siap2.. kalau tak confirm org akan cari walau dimana kuberada!! muahaha!! kul 9.00 pagi dayang yan baikk hati ni dah medan selera seksyen 2 shah alam tu tau! tapi yang ditunggu dekat pukul 10 baru sampai... adehla... perkara pertama yang perlu diselesaikan 'Medical Checkup', mujur boleh buat kat klinik Baharudin yang mmg berada berdekatan. kat sanala tugasku bermula... melayan 2 org budak - budak ni. mujurla ada toyhouse kecil & slide kat klinik tu... takla dini & sufi kebosanan tapinye suara diorang jela dalam klinik tu... budak lain tade pon berminat ngan mainan tuuuu! agaknye dorang takut nak main.. apelagi mmg kene konkerla dek sufi & dini.



mmg lamela buat medical checkup. dekat 2 jam kat klinik tu saje... sampai budak 2 org ni dah bosan main. lagi worse bila area shoplot n medan selera kat situ blackout!!! blur sib baik mase tu dah selesai semua check. tinggal handover document... phieewww!

lepas selesai checkup terus ke IPSis di Intekma Resort<--kat belakang2 tula... sebab tak penah masuk sampai situ tatau pulak ada lagi bangunan2 kat belakang tugatai

buat bayaran kat kaunter kewangan. tapi aku dan anak2 tinggal dalam kereta je, mujur redup kawasan situ. so dalam kereta tu tgkla gelagat dorg...


maksu!! rock!! <--isk ni mak diala ajar ni...dini2




comel kan sufi berusaha nak buat peace! -->peace bersungguh2 rupa dia nak lipat jari2gataisekarang kalu nak snap gambar confirm dia akan buat peace

ehehe.. maksu pon nak enterprem samejelir

alahai cepatnya masa berlalu.. semua urusan selesai sekitar jam 430 petang termasuk buat student card kat menara uitm tu.. sampai tertido2 budak2 dalam kereta. bila dah nak balik seperti biasa, bila suruh dini salam

dini :"umi, makusu nak g mane?"
aku:" maksu nak balik nak"
dini:"dini cakap ngan umila..."

alahai anak...

kakak :"maksu nak balik dah"
dini :"dini nak ikut"
aku :"lain kali suruh ayah ngan umi datang umah maksu ye..."

seperti biasa... mula menangisla dia.. merajuk, salam pon taknak.. alahai anak.. maksu pon jadi sedih tau.gigil tapi nak buat cemana kan?? ku peluk, cium pastu tutup pintu kete.. mmg meraung2la si dini nak ikutsigh

esoknya kakak cakap sampai ke rumah die dok merajuk lagi...

4 comments:

Tie said...

Budak-budak ni... apa mereka buat pun nampak comel!

Tengok gelongsor tu, teringin pulak nak naik , hehe..

~mrs azmi~ said...

@Tie: klu kak tie naik gelongsor tu sakut tersangkut tak bley turun!! hikhik

iza~de~bintang said...

tahniah kat kakak awak, semoga terus sukses :)

comel jer telatah budak2 tu

~mrs azmi~ said...

@iza~de~bintang: tq.. mmg tak menang tangan nak layan budak2 ni.... ade je yang nak dibuat

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"