Monday, August 17, 2009

weekend housewife~

weekend kali ni memakasa diri supaya jangan malas!
melawan kepenatan 5 hari bekerja
sebab?!
next week dah pose
kang tak larat nak tolat perabot2 yang perlu dikemas iteww!! huhuh
tapi....
pagi tu after solat subuh...soheh la tido balik kan? kate tak keje...hikhik
sebab sangat sejuk, tetiba kaki cramp!!!! huwaaaaaaaaaaaaa! sangat sakit okeh. menjerit mintak tolong pon tade sape leh tolong coz hubby da g keje. aly tido kat sebelah mampu tgk jela saya dalam kesakitan!huhu..
mmg takes timela nak recover balik.... terbantut kejap keje..
after recover terus start keje makeover umah-->make over ke? cume rearrange perabot kat umah je plus susun perabot yang baru sampai dari kg last week
sakit pinggang ni ha dok menolak almari bagai... seb baik tak berat sangat
tghari stop jap..
masak untuk lunch..
our menu ~ nasik briyani n ayam masak merah~ my 1st attempt! ngee~
keje2 mengemas berlarutan sampai malam..
sebab penat, tido awal!!!
ahad pulak,
saye basuh kete yang tersangat comot itew!!
hubby lak pasang katil kat bilik belakang....
aly lak?! keje die lari kuar masuk umah
sonok sangat dapat kuar umah
for lunch~ masak spaghetti bolognese + meatball~ nyumnyum... dah lame teringin tapi tak sempat nak masak coz da 2 weekend sibuk wat keje
pe lagi ek?
tu je kot... yang lain cume rutin2 biase sebagai housewife...hikhik

6 comments:

iza~de~bintang said...

waaa sibuknyaaa...padat jadual tu hehe

suezensuzanna said...

huuuu kaki cramp....skt tuh.....ari tuh pernh menjerit..skt ya amat.....

~mrs azmi~ said...

@iza~de~bintang: ehehehe maklumla weekend je mase yang ade utk mengemas umah..

@suezensuzanna: tau takpe.. bila stress lagi senang kene

kuIna LadyInRed said...

sy weeknd mother...

.. anda diTAG.. sila lwt BS utk tgk tugasan anda.

Chekgu BaniHassim said...

kasi letakla makeover bersama mrs azmi itu...
before and after...
boleh komen sket...haha

~mrs azmi~ said...

@kuina LadyInRed: saye belom jadik mother.. heheh.. oknanti saye p amik

@Chekgu BaniHassim: huhuh malu ar!! takde mende yang di makeover pon.. tuka n kemas kondisi bilik sahaja..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"