Tuesday, August 11, 2009

air?!

baru balik dari umah kak tie.. baca entry beliau pasal unsur2 wanita... hehe terpengaruh ngan entry beliau saye pon nak tau saye ni unsur ape ek?? hehe

.
.
.
.
.

Penentuan unsur seseorang ditentukan melalui anak ke berapa dalam keluarga.

i) Tanah – anak pertama, kelima, kesembilan
ii) Air – kedua, Keenam, kesepuluh
iii) Api – ketiga, ketujuh, kesebelas
iv) Angin – keempat, kelapan, kedua-belas

.
.
.
.
.

setelah ditolak didarab campur dan bahagi..... saye tetap dalam golongan unsur kedua.. heheh macamlah ramai sangat adik beradik hehe

.
.
.
.
.

Wanita berunsurkan Air

Air sifatnya bersih dan suci, sejuk, nyaman serta menghilangkan dahaga. Air juga sifatnya mencambahkan benih, menyuburkan serta menyegarkan.
Wanita bersifat air mempunyai ciri-ciri seperti berikut:
* Menghidupkan hati suami menjadikan suami sentiasa bersemangat.
* Mengambil berat tentang suami dan kebajikan anak-anak serta tidak membiarkan anak-anak hanyut dibawa arus hidup
* Hatinya bersih serta boleh membahagiakan suami dan anak-anak.
* Menenangkan hati suami bila si suami menghadapi masalah



wah?! sejuk perut i bace... kekeke.. tapi sekadar suka suki nak tambah entri kat blog.. hehe

**credit to kak tie yek**

4 comments:

kayteeze said...

Ooo....terkejut kak tie, patutlah tersedak tadi, rupa2nya ada orang sebut2, ekekeke...

Haa...mudah2an jadi isteri yang membahagiakan...seperti wanita air tu, hihi...

~mrs azmi~ said...

@kak tie: heheh.. malu i taw!! mudah2anla saye boleh terus jadi air tuh

Kujie said...

Kak Jie " Geng Periuk Tanah"

hahahaha.......

~mrs azmi~ said...

@kak jie: wah! kak tie suda ade geng ar!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"