Thursday, August 6, 2009

bengong~

mende ni jadik semalam. tah ape yang aku pk sampai jadi camtu...

semalam kan boley kate seharian hujan kat kl, aku pulak dok kesana kemari... tghari semalam sampai opis dari pj~hujan masih lebat.... capai payung kat seat belakang, terus naik opis.

sampai atas aisyah ajak kuar makan. nak try kat RasaMas kat giant kota damansara dah siap2 turun bawah carik kunci kete tak jumpa huh?! tetinggal kat atasle tu kot.. adeh...

sebab dah kat bwh terus g lunch naik kete aisyah punyela malas nak menapak kira tangga naik opis balik...huhu

punyela ralit makan... cuci2 mate sket kat giant, window2 soping... baru balik opis balik. aisyah just drop aku kat depan opis pastu die balik umah breastfeed baby die.

1/2 hour later aisyah call bagitau dah sampai, aku turun balik kalini kami nak ke Denai Alam & De Palma Shah Alam amik gambo site..

before turun tu aku carik lagi kunci kete dalam handbag... takde... aduh! dalam document bag.... takde... aiseh?! mane die kunci kete ni?? atas meja pon tade!! dalam drawer pon tade!! mane die kunci kete aku????? adoyai!!

pk punye pk... selongkar satu opis... g sume meja yang aku singgah.... aku turun jugak sambil call aisyah mintak tgkkan dalam kete.

dan hasilnye??

kunci tetinggal dalam kete!! dan yang lagi best.... kete tak kunci!! adus!! kronik betulla pelupa aku ni. cuai! nasib baik tak jadi pape... klu tak? jalan kakila balik umah.. 3 hari 2 malam baru sampai kot. aku bersyukur sangat kete tu masih rezeki aku...

10 comments:

suezensuzanna said...

huhhhhhh bahaya wooooooo

~mrs azmi~ said...

@suezensuzanna: tula pasal! sib baek park depan bengkel moto. diorg mmg kenalla.. at least diorg pasanla klu jadi pape kat kete tuh

kuIna LadyInRed said...

nasib baik... tak ada jahat yg perasan..

~mrs azmi~ said...

@kuina: sangat2 nasib baik!

iza~de~bintang said...

fuh betul2 menda tu masih rezeki awak daaa..
kalau tak menangis tak berlaku huhu, nauzubillah

~mrs azmi~ said...

@iza: bukan takat nangis takde lagu.... bole jadi sasau huhu

Kujie said...

malang belum berbau....hehe

~mrs azmi~ said...

@kujie:heheh.. careless sgt. banyak sangat makan semut kot! pelupa

kayteeze said...

Ooo....takutnya...

mujurlah ada rezeki lagi, ekk ! Kalau tak , naik bas je laa..hu hu...

~mrs azmi~ said...

@kak tie: huwaaaaaaaaaa! takut ar nak naik bas skang ni... dah lame tak naik public transpot.. rase gayat!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"