Monday, March 23, 2009

weekend with loved ones~

enjoy my weekend with my nieces.. enjoyable weekend..
jumaat after work (kuar awal.. kul 515 dah lock ofis bleh?! hik2) terus fetch my sis kat glenmarie coz in-law balik kg hantar ayah die g hosp.
terus ke rumah die kat klang.. ^_^ so happy dapat habiskan weekend kat sane..
dapat juga jadik plaster menampal luka hati.. especially bile dapat jumpe dgn si kecil itu..
(hilang semua masalah problem yang melanda jiwa)
aku bawak balik custom album wedding aku, coz kak nak tgk.. suka betul dini dgn album tu.. kejap2 die bukak kotak - amik album tu n tgk.. pastu die simpan balik, pastu die g amik balik - tgk lagi.. tah ape yang menarik minat die kat album tu.. agaknye sebab album tu keras kot ^_^ senang die nak selak.. heh
...............................
ari sabtu takde yang menarik - terpakse ke ofis - meeting
(huh?! meeting sabtu.. paling malas sekali, pesalla tak buat weekdays..tension tul)
aku g ofis dini tak bangun lagi.. bile bangun je kak aku ckp die terus tanye maksu mane..
huhu syahdu je dgr
sabtu ptg dapat berita my besfren yang dok kat belakang umah aku tu admit kat hosp selayang.
tak boleh deliver normal - baby songsang - ceaser pukul 3.00ptg..
alhamdulillah sume selamat.. awin selamat dibedah n she got new son!!
huhu jeles2! dah dapat sepasang dah kawan baik aku ni.. aku bile?!
...............................
ari ahad - plan nak balik rawang awal ajak hubby tgk newborn baby kat selayang
tapi tak jadi..
hubby balik ke slim river ziarah sedara meninggal - hubby balik sorang - rase tak sedap hati jugak tak ikot hubby balik.. ape pulak org cakap nanti sebab die asik balik sorg n aku pon sejak kawen belum pernah ikut balik kg lagi ~_~
tapi ape nak buat.... hubby kate tak yah ikot
so kak ajak g jusco bukit raja.. tgk upin & ipin
(huhu ketinggalan sungguh aku ni kan.. dah dekat sebulan citer ni release baru berpeluang nak tgk)
citer ni mmg besh.. lagi besh bwk budak2 kecik ni tgk.. ^_^
seronok je tgk sufi yang baru setahun tu gelak same bile kami gelak ^_^
dini pulak sibuk nak peluk ayah.. die ni mmg penakut sket,adik lagi berani dari die heh
start show 540pm - end 715pm
pastu terus balik - singgah dinner - balik umah
dah nak sampai umah tu tetibe dini pandang aku die ckp
"tak nakla balik..." <--ayat sebenarnye die nak ckp "jgnla balik"
alamak.. die sudah sedihla tu aku nak balik dah
aku -->"maksu balik tau"
dini-->"taknakla balik" (die wat muke sedih die dah)
aku-->"maksu balik tau.. nanti maksu dtg lagi.." (aku pon sedih jugak,huhu)
sampai je umah aku terus pack sume brg aku.. masuk dlm kete
dini buat2 bz ngan colouring book die yang baru ayah beli..
aku nak salam die taknak.. tapi aku peluk jugak - cium die..
sufi dah tido time tu.. penat sangat seharian kat luar
sebab aku takut aku yang nangis terus aku kuar masuk kete
(heheh sensitip lak.. nak tinggal anak pon nanges)
.................................
weekend yang sangat happy dengan family kakak - sufi - dini
**n3 yang sebenanye tatau nak citer psl ape - n3 utk mengisi mase sibukku hahaha**


8 comments:

eus said...

xpe la kn! asalkn kite enjoy..... :-D

zino said...

bzz juga weekend dia...

~mrs azmi~ said...

bz melayan kerenah anak2.. penat tapi seronok! ;)

~mrs azmi~ said...

betul..betul..betul.. :-D

fiezabaiduri said...

mmg seronok bila sesekali melayan karenah budak2 ni.
bai ni pon kalau balik rumah mak, lagi syok kalau jumpa anak2 kakak.riuh!

~mrs azmi~ said...

tula pasal.. klu sume balik kg lagila riuh.. bygkanla kerenah 19 org cucu :-D
klu dulu mak senyum je tgk kerenah cucu...
skang ni bising jugakle die keh3 :-D

kutaksempurna said...

sorry... aritu tak tau nak komen katne...
arini baru tau katne nak komen... hikhikhik... teruk tul... rupanya klik kat gambar :D

bila weekend happy, ari isnin malas nak kerja :D

~mrs azmi~ said...

tula pasal jadi monday blues :-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"