Tuesday, March 24, 2009

kisah zaman sekolahku~

di saat ini...
rase rindu sangat kat kawan2 lama...
kawan2 sekolah rendah yang masing - masing dah ada family sendiri...

kawan2 mase kat SEMESTI <--dulu rase sgt terseksa kene belajo kat ctu 5 tahun hahaha
especially geng2 memonteng dulu.. bile igt2 balik perangai mase skola dulu bole gelak sendiri.. nakal sungguh mase tu.. sesuka hati balik hostel.. pastu bile kene rush ngan warden mulala bertabur sume lari.. jalan plg mudah - nyorok dalam locker.. hahaha padahal locker tu bukan beso pon saiz cume 1m3 je.. ptg2 bile malas ngelat nak turun riadah g melepak kat bilik seni..tgk tv tu!! hahaha.. org lain seme kene turun riadah awak sedap2 tgk tv, bilik seni ni dulu kire markas kitorgla.. siap dapat kunci bilik ni.. tapi sebab kenakalan kitorg dulu.. bilik ni selalu disalahgunakan.. keh3.. port simpan brg2 haram<--maklumle dulu kat skola asrama penuh ni mcm2 barang kitorg takle bwk.. termasukla walkman,jeans, komik,henpon apetah lagi!
mcamane kitorg dapat bilik ni?? sebab kitorg close ngan cikgu yang pegang bilik ni.. -Cikgu Jali- ramaila budak skola pelik camne budak nakal cam kitorg leh disayangi oleh cikgu ni.. sedangkan cikgu ni seorg yang pendiam, ckp cume bile perlu.. tak kisahla ape org nak ckp yang pentingnye kitorg sangat syg cikgu jali!! die sanggup backing kami bile ade masalah @ kitorg diserang cikgu2 lain.. pernah satu mase kami hampir kene gantung sekolah erk?! jahatnye aku dulu.. heheh harap tadela chekgu skola aku bace ngee~ cikgu jali yang tenangkan kitorg.. die wat lawak<--selalu lawak die ni org kene pk baru leh gelak hahaha.. pastu mase kitorg nak trial SPM die kasik kami soklan latih tubi yang sebijik ngan soklan pekse keesokan harinye!! ^_^ tak kesahla mane die dapat soklan tu kan.. org len kuar dewan pekse tensen je muke.. yang kami ni sume senyum jek sebab dapt jawab dgn senang hahaha..
disebabkan dulu mase skola sangatlah nakalnye.. bilik HEM, bilik chekgu disiplin, bilik kaunseling kamilah pengunjung tetap.. tapi kan rasenye kami takle nakal sangat.. hehe cume maybe sebab tertekan kot dok skola asrama penuh ni.. maklumle bole kuar cume 2 minggu sekali tu pon half day jek ari sabtu 12-6ptg

.....ah! terlalu banyak kenangan waktu sekolah....lebih2 lagi pasal scout...

**lenkali aku sambung citer pasal scout pulak ek hehe**


3 comments:

shay said...

cerita masa sekolah memnag indah... :)

~mrs azmi~ said...

tula psl.. klu teringat mesti senyum sendiri.. teringat zaman gelap tuh 8-)

key said...

yela....s0nok le zaman kat asrama....tp kat asrama dulu guek nye tukang wat sp0tcheck nye, h0hoh0h~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"