Friday, February 13, 2009

--Hutan Kita-- KIARA our forest

this weekend dah ade xtvt!! heheh. semalam kak pah a.k.a my boss ajak tolong die untuk program ni.. Hutan Kita(KIARA) - our forest <-- ade masuk buletin utama ari rabu klu tak silap.heh under ILAM (Institut of Landscape Architect Malaysia), Jabatan Landskap Negara n Malaysian Landscape Advisory panel yang dipengerusikan oleh Datin Seri Jeanne Abdullah. idea untuk buat reforestation program ni pn dtg dari beliau & location yang dipilih kat Bukit Kiara <--one of the green lung yang masih tinggal kat KL nih
program ni terbuka pada semua pihak,tak kirela korporat ke, public people cam kite2 ni ke, smua blh join. the more we plant the more oxygen we will get kan.. hehe .. 1 pokok RM 60 <--termasuk cost maintenance, supply trees, replanting(klu mati) dlm mase 3 tahun ::murah kan?! n yang bestnye kite boleh letak name kite kat pokok ni taw! pokok2 ni macam2 jenis, n semua native species<-- species yang mmg asalnye dari malaysia so besides greening our earth kite boleh kenal ngan species2 yang kite tak penah kenal pon before this.. ::aku yang keje kene kenal spesis pokok pon ade yang kantoi lagi.. hahaha::
maybe with this little effort from us now, will help our kids in the future.. who knows??
ni sikit2 la i copy n tempekla dari newsletter program ni::tapi malas nak translate ^_~::
Contributors to Hutan Kita Kiara will receive
  • a plaque/commemorative inscription with ur name nn organization placed at the planting plots n within the park <--wah glemer u!!
  • Ownership of the trees. our name n details of ur contribution will be entered in Registration Books <--nile yang i dok bagitau tadi
  • Certificate of Participation <--tgk ade sijil lagik.. hiks
  • Tax - Exemption incentives
  • For Individuals - can commemorate meaningful events such as birthdays, anniversaries, weddings etc <--tgk! kan i dah kate program ni specials ^_^
  • the most important!! our trees will be preserved!<--mane tau umo kite tak panjang pokok ni insyaAllah ade lagi heheh
oklah..
pada yang berminat nak tau amendela menatang hutan kita nih sile2la jenguk kat link ni ye

1 comment:

zino said...

minat juga dengan pokok2 ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"