Wednesday, February 25, 2009

gara-gara voucher RM1000~



ewah duit!! duit itew hanya hiasan ye kawan2.. bukan utk dihadiahkan pada sesiapa ^_^ skang dah tade pon rasenye not RM1000.. keke.. just nak citer peristiwa berkenaan nilai RM1000 ni jek ^_~


kelmarin pegi melawat giant kota damansara<--maklumle plg dkt ngan opis dgn tujuan murni nak isi almari ngan fridge kat umah yang dah hampir kosong tu.. heh.. after selesai soping brg2 dapur aku nak terus balik tapi teringat en suami kirim donut J'Co.. disebabkan aku ni jarang g giant ni dok melilaule carik kedai J'Co tuh..


sedang asyik melilau carik kedai tu...

"kak..kak.. kami ade bagi cawan spongebob free ni.. akak nak tak?"


ish mamat mane la pulak menyibuk ni.. mesti salesman nak jual brg.. tapi sebab mood aku ok time tu aku layan kan aje.. "cawan ape??"

penjual itew "kami ade promotion sket kak tapi kene isik borg dulu"
aku agak dah.. huhu tapi tah kenape aku gla jugak <--nila bahaye klu soping sorg2 tanpa en suami.. suke menyinggah!! pastu sibukla die pomot induction cooker, microwave, vacuum, air purifier n blablabla. tapi sume harge 2K dan ke atas <--gilo apo? takdenye en suami tu akan benarkan aku beli sesuka hati.. dkt 15 minit die pomot aku cume kate aku nak cawan tu pastu aku nak balik.. dah nak maghrib.. mmg pon jam dah 730 time tu..

pastu diorg pon ckp dlm kotak cwn tu ade 2 kupon samade 100/300<--tapi selalunye yang 300 tu pon susah nak dapat. aku pon ok je lah. so aku bukak 1 = kupon rm 100 n die terus cop, tapi yg 2nd die tlg bukak.. tapi die terus senyap tgk kupon tu n mamat tu pandang supervisor die <--yg kebetulan ade kat ctu.. supervisor tu pon tekejut.. aku tanye kenape? die terus pusingkan kupon tu n tunjuk..

hah??!! rm1000

mamat tu terus call bos die confirmkan psl voucher tu, siap bace bar code blakang kupon tu.. n keputusannye...

betul aku mmg dapat voucher RM1000 tuh <--kupon ni cume ade 10 je 1 malaysia huhu.. n diorg suruh aku pilih brg2 yang diorg ade tula.. tapi sebab en suami tade aku tak berani kasik keputusan.. tak amik rugi sebab bukan senang nk dpt voucher banyak cenggitu.. brg2 die adalah

energy waterfilter = RM2400++



microwave oven = RM3500++


air purifier = 2500++



induction cooker =RM3200++

vacuum = RM2700++

aku masih berpikir2 lagi nak beli ke tidak.. nak beli mahalle pulak.. tak beli rugi tak pki voucher tuh...cemane ek??

13 comments:

suezensuzanna said...

hurm...papepun...make sure takde hidden agenda...mn lah taw kene byr byk bende lagi....huhuh...:)

ku tak sempurna said...

ada agenda tersembunyi ni... hati2...

tapi rugi gak kalau tak guna...
:D

~mrs azmi~ said...

suezensuzanna
~tule pasal.. sebab tu kene mintak permission big boss a.k.a en suami.. klu ikot hati mmg terus nak beli ^_^

ku tak sempurna
~btul2.. serba salah taw!! lagi2 mmg salah satu benda tu mmg kite nak sangat heh

Chikozawa said...

heheh... water filter a.k.a water treatment CNI waterlife ader 7 penapis teknologi nano baru RM1800 harga jual...

~mrs azmi~ said...

chikozawa
~heheh.. nile bahana klu g soping sorg2 tanpa en bodyguard.. snang sgt terpengaruh.. pastu balik cerita ngan en suami langsung kene bebel hahaha

HEMY said...

JANGAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNN!!!

kawan i dh penah kena la..harga barang tu tak brp sangat leh cover sibu bg kat u.

itu kalau mmg dpt voucer..kena tak dapat lak..hentikan laaaa...jangannnnn

kEy said...

xyah amik la!

Mr PenyuBiru said...

hati² . nie mungkin satu kes penipuan. banyak kali aku baca kat suratkabar, mereka yg terkena citer modus operandinya sama seperti yg kamu ceritakan. jadi hati² . kalu nak pasti call persatuan pengguna ke kpdhep ke.

Kujie said...

ehhh...selalu baca kisah mcm ni

baca kat sini pengalaman dia org

http://blog.nuaeman.com/pengalaman/gores-dan-menang-kaedah-pantas-menghanguskan-wang.html

http://blog.nuaeman.com/pengalaman/gores-dan-menang-siaplaa-korang-aku-datang-balik.html

~mrs azmi~ said...

Hemy
~huhu

Key
~betul..betul..betul...

Mr Penyubiru
~tula pasal.. setelah di brainwash ngan hubby takle meneruskan niat dihati.. heh


Kujie
~erk..berat neh.. cancel2..

nadinezuharra said...

hmm,bahaye nih..jangan,jangan,jangan..
mmg selalu ade agenda tersembunyi.. *DONT_KNOW*

nurina said...

jgn cik mah....ofice mate dh terkna dh...smela cite ngn awk...dpt baucer rm1000...tpu..die paksa bli brg...dh burn rm 3ooo sbb booking...nasiblaaa

~mrs azmi~ said...

huwaaaaaa! cancel2.. tutup buku! tak rela i kene tipu.. thanx anyway to all igtkan aku yang cepat gelap mate nih ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"