Monday, August 13, 2012

persiapan raya

ahad ni nak raya dah.. tapi persiapan raya saya masih kelam kelibut! 

baju raya tak de lagi 

kuih untuk mak pun tak siap lagi

kemas rumah pun belum lagi


.....termenung......


bilanya nak buat semua ni??

sepanjang bulan puasa ni tiap2 weekend kene keje T____T, kemuncaknya semalam saya kena kerja untuk balloting day (menatang apa balloting day ni? nanti citer dalam entry lain eh)... penat jangan cakaplah.. tahap nak pengsan dah rasanya 7 days direct kene kerja, sabtu dapatlah juga balik awal ... huhu. habis lari sume planning.... sebab cadangnya nak cari baju raya hari sabtu lepas, hari ahad pulak nak concentrate siapkan kuih raya mak. sekali hari jumaat jumpa bos ada discussion dia suruh keje hari ahad!! hari sabtu memang dah tau kene kerja sampai pukul 3

tahun ni tukang buat kuih raya mak bersalin, jadinya saya kenala take over.... harapan mak dah tinggi menggunung minta saya buatkan untuk dia.. tak sedap hati pula kalau tak buatkan... bila dah 3 tahun buat kuih sendiri rasa tak sedap pulak nak beli2 je... dulu2 saya banyak masa free time bulan posa tu yang rajin beno buat kuih.. bila dah kerja baru ni kebanyakan masa weekend saya fully occupied. lagi2 bila project dah launching... sume staff kene turun tolong buat sales duty on weekend. 

setakat ni dah siapkan sikitla kuih.. sume stok bulat2 n leper jek.. sebab tak jumpa acuan.. ada dalam kotak2 time pindah kot taklarat nak bongkar 1 - 1.. nak start buat tart gulung yang masih takde kederat lagi.. takkan sume jenis nak pulun hari jumaat. mau meletop oven saya tu... kalau tak pun dengan saya sekali blackout!


maka terpaksalah kensell nak buat biskut yang remeh temeh. kecuali tart nenas... That one cannot be avoided, a must have cookies T____T 



.......belek - belek kaledar sambil list down to do list untuk siapkan sume persiapan dalam masa yang suntuk ni.........



6 comments:

Daddy Ziyyad said...

saya kalau boleh mmg elakkan shopping keperluan raya hari sabtu/ahad..sebab shopping complex mmg sesak padat

YUS said...

Alahai, sian nya! kelam kabut la nnt! huhu...

Aidah said...

Pelan2 dik. Tapi insyaAllah dipermudahkan sebab buat utk mak. Akak pun sama gak. Sejenis kuih je dapat akak buat dgn kudrat yang tak seberapa ni.

~mrs azmi~ said...

@Daddy Ziyyad: kalaulah boleh soping hari kerja syoknya... tapi balik keje kedai dah tutup T____T

@Yus: tula kak.. tengah jenuh mikir camne nak buatnye ni

@Aidah: tq kak.. moga2 adela kekuatan nak siapkan lagi 2 -3 jenis kuih tu

Suara Kalbu said...

Ibu pun takde beli lagi baju raya dengan kasut huhuhu

YUS said...

Mmm... tak terbayang penatnya awak! arap2 smua berjalan lancar nnt! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"