Saturday, August 4, 2012

kereta pun mintak duit raya T______T

nampak gaya banyak bajet raya kena slash nih.. sebab kereta pun mintak duit raya! huwaaaaaaaaaa

start ari isnin lagi tiba2 clutch kete rasa cam longgar lepas tu susahhhhh sangat nak masuk gear. bayangkan nak masuk gear reverse pun jenuh pump clutch pat lima kali.. siap bunyi2 lagi pulak tu!
dari sehari ke sehari nak hantar ke wshop tak sempat2   kalau keja lama ikut suka hati nak keluar bila.... sekarang tak boleh... T_____T

sebab pagi tadi nak g keje rasa problem tu tambah kronik.. tengah2 highway takleh nak tukar gear o_O

dahla otot2 kaki ni masih sengal lagi sebab practice show tuh.. kene pulak jenuh pump clutch baru boleh tuka gear. rasa nak nangis dah tahu....

so minta tlg ofismate teman g bengkel, sebab nak tinggal kereta kat sana. baru ni bengkel call bagitau super looooooooong list mende yang problem.. so pick yang major dulu (pasal clutch + gear) plus servis. tu pun dah makan separuh bajet raya ai tau!


tu belum tukar 2 tayar belakang yang dah botak licin tuh!! nanges lagi T_________T

tukar tayar maka tinggal bape sen jela..... 

baju raya belum beli, kuih belum ada, duit raya untuk anak buah.... and the list goes on

sume perlukan RM










**minta - minta claim masuk b4 raya.. kalau tak memang tak berbaju raya la...

5 comments:

maza said...

angap ajelah zakat dan sedekah di hari raya..

lagipun, benda tu dah sampai masa rosak, nak buat macam mana.. elok tukar dan repair daripada dah makan nyawa! lagi ler tak bermakna..

huhuhu

MR Penyubiru said...

macam2 ujian kan di bulan ramadhan ni..moga dimurahkan rezeki..

zino said...

dah sampai masa utk di ganti.. kalau tak nanti lagi susah dan bahaya... tak kan kena tukar gear box kot...

Aidah said...

Akak punya kete pun hari tu demand macam2 gak. Ribu riban habis. Harap2 lepas ni tak de apalah lagi masalahnya. Tapi macam mak akak cakap, dah memang nak kena ganti, nak buat canno. Karang kalau jadi apa2 tragedi lagi haru. Nauzubillah kan. So akak hanya ucap alhamdulillah saja lepas kena tazkirah dgn mak.

~mrs azmi~ said...

@maza: baiklah encik maza.. huhu

@Mr PenyuBiru: rasanya ramai orang yang sama masalah macam ni kan?

@zino: tak kena tukar gear box.. nasib baikle..

@Aidah: kereta dah masuk kategori remaja purba gitulah kak.. macam2 ragamnya... tapi bila kenangkan jasa dia.. pejam mata ganti jelah apayang rosak tuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"