Wednesday, August 8, 2012

kempunan nak makan sahur

ni cerita ahad lepas...

macam biasa kalau sahur biasanya saya panaskan lauk je. bila dah bukak lampu, aly-coki-popok memang jadi bertambah activela lagi - lagi si popok...

pagi tu dengan mamai2 bangun tido cuci muka dulu b4 nak panaskan lauk, bila keluar je dari bilik air nampak si popok lari dengan sangat laju (memang semedang dia lari laju macam kene kejo hantu) sepantas kilat dia lari lompat atas tudung saji dan terbang! terbang landing kat sofa depan meja kecik tuuu

waktu dia lompat ats tudung saji, tudung saji tu bergerak bawak sekali lauk bawah tudung saji dan......... terus terlungkup atas KARPET!!!!


uwaaaaaaaaaaaaa!!!!!


nampak tak kerosakan dah dibuat dek budak kecik tuu??


terlungkup semua... T______T


nak masak yang baru? masa tu dah pukul 520 kotttt mane sempat nak masak yang baru
sudahnya mama masak air sikit, bancuh horlicks 3in1..


kempunan nak ulang makan ayam masak hitam lagi....

9 comments:

Aidah said...

Bertuah betul punya budak. Dah tak ada rezeki, nak buat camana kan. Kucing2 akak ni kalau time sahur pun time dia aktif sesangat. Suruh puasa nanti baru tahu.

Daddy Ziyyad said...

takde rezeki....
takpa...lain kali letak lauk kat tempat tinggi sikit..ekekeke

doc said...

ikat ekor dia kat meja!!

~mrs azmi~ said...

@Aidah: memang bertuah sungguh! tak pasal2 kene cuci karpet!!

@Daddy Ziyyad: pengajaran.. lenkali takle tinggal atas tu

@doc: cadangan yang baik!! kehkehkeh

maza said...

Dah lama ke telungkup tu?

kalau kejap, masih sempat kutip lagi... kuman tak sempat merayap!

apa mcm?

hehehehe..


apa2 hal pun, kesiannn...

Sharz said...

alaa..ciannye kat dier..takper sabar yer..anak2 bukan paham pon..dorg tau main je...

next time jgn bagi dier main2 time nak sahur k??nanti kejadian yang sama berulang lagi.. =)

Suara Kalbu said...

Huk alohhhhh...anak bertuah hihihi

Tapi nak marah pun, apa lah yang dia faham kan. Habis kuat pun babap babap manja jer hihihihi

MamaBetty said...

homaiiiii....dah ler karpet kaler cerah....tskk...tskk..tskk..

~mrs azmi~ said...

@maza: takleh selamat dah... lekat sume bulu2 budak tu kat makanan tu dah T____T

@Sharz: pasrah dan redha.. nak marah pun tak larat T___T

@Suara Kalbu: entah kenapa kali tu mama ni sabo lebih sikit.. takat bebel je.. jentik pun idak

@Mama Betty: tau takpe!! udahnye ku tembak ngan air berus2 pastu sidai kat pago.. huhu tapi kesan minyak tetap tak hilang!! huwaaaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"