Wednesday, July 8, 2009

si obses bertemu si comel~

photobucket.com

HAI!

this is my new interest

takla barupon sebab mmg sejak dulu mmg suke kucing.

so

dah lamela jugak pusing2 carik kitten to adopt. pastu my sis ckp opismate die nak bagi sepasang kitten tapi nak tggu besar sikit sebab masih menyusu. i ok je~

tunggu...punya tunggu..punya tunggu...

tak dapat2 jugak kitten tu... rupenye si tuan punya sudah chenta sama kucing itew dan tak sanggup nak bagi kat org..

huh??!

agak dah.....

lalu pencarian bermula sekali lagi....

tak mengharap sangat dah(ceh2 sedey je ayat)

last week time tgh minum pagi kat kedai mamak bwh opis budak site datang duduk kat aku.. bagitau ade anak kucing kat dataran dpn opis. dataran tu pojek depan opis aku je so time budak site ngan wat maintenance pokok ternampak anak kucing tu.

disebabkan tatau nak letak kat mane aku tak terus amik kucing tu kunun2 nak tggu petang baru amik n terus bawak balik.

bila petang...

dgn berkobar2 aku ngan aisyah g carik anak kucing tu nak bawak balik. malangnye tak jumpa! agaknye ade org lain dah amik kot

tade jodoh aku ngan kucing tu agaknye

alhamdulillah

2 hari lepas tu ade lagi sekor anak kucing merayau2 kat situ.. kelaparan.. ade luka2.. kesian betul! tapi kaler die cantik.

so aku terus angkat die bawak naik opis. letak dalam kotak pastu turun bawah balik g 7Eleven beli susu n whiskas kecik nak bagi die makan

sepanjang hari si kecik ni tak makan or minum. tido je dalam kotak. baik betul!

balik keje sampai je umah aku terus mandikan die.

lepas tu baru die nak makan n minum susu

..

..

..

..

harini genap seminggu dia jadi family aku

belum ada nama <--ada sesape nak suggest name tak??

taapi dah bertambah aktif dan sangat manja

seronok sangat dapat kucing ni..

and so far

my hubby pon sayang kat die jugak...

^_^

tak sempat lagi nak mengupload gambar die.. nantilah ye



4 comments:

zino said...

fizah pun dah tanya tanya nak bela kucing balik.. dulu dia ada kucing tapi kucing tu bila dah besar keluar merantau tak balik2... hehe

peah sesuai kot hehe

kuIna LadyInRed said...

sy allergk dgn tucen nie... asyik dok achem achem achem aje nanti...

~mrs azmi~ said...

@zino: ala tak glemerla peah... keh3

~mrs azmi~ said...

@kuina: hmm.. mmg ade setengah org elergik menatang bulu2 ni.. alhamdulillah saye ok jek ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"