Monday, July 13, 2009

jom jalan - jalan


entri tertunda sebenarnye.. nak buat ari sabtu aritu... fresh dari sungai hikhik tapi tak dapeklak sebab cable tepon tak bawak balik so takle nak transfer gambo yang tak seberapa nih.. hehe nak transfer guna memory card adaptor takle lak.. jadi gila laptop i neh.. eh?? mengarut panjang2 lak

berbalik pada citer i tadik...............

sabtu lepas opis hubby buat family day<-- kecil2an gitew sebab taun ni perodua tak buat family day, so dept diorg watla mini family day ^_^

lokasinya??

SG CHILLING, Kuala Kubu Bharu<-- syok woo

a bit pasal tpt nih....

The Chiling Falls are probably the most beautiful waterfalls of Selangor. They can be reached after an adventurous trek along the river, which has to be crossed many times. To reach the trail head, you take the road from Kuala Kubu Baru to the Gap. After passing the Selangor Dam, you cross the bridge on the Chiling river. Just after this bridge you can park you car. Follow the road for about 100 meter, the trail head is clearly indicated. Soon you will arrive an open field beside the river, with some buildings and a campsite, maintained by the Fisheries department.


sebenanye sebelum aku pon tatau kewujudan tpt ni.. dari bulan lepas hubby dok cakap tpt ni best tapi aku malas nak amek port <--kes merjuk tak abes2 kehkehkeh

so sabtu lepas kul 8 lebih bertolak dari umah, dalam hujan renyai2 tu g jugakle.. sebab dah prepare macam2. sampai entrance kul 930 n kami the 1st one yang sampai.. ler igt sume org dah sampai. sebab dari parking tu tak nampak pon waterfall aku pelikla


"bang, mane waterfallnye? awatnye dok parking depan hutan neh?"

aku tanye sebab aku cume nampak pintu gerbang je..

'SELAMAT DATANG KE SANTUARI IKAN SG CHILLING'





" kene jalan 10 minit masuk dalam...."


"adeh.. kene jalan lagi ke? igtkan dah sampai..."


rupeye kene jalan 10 minit masuk dalam.. kirenye trekkingla sikit.. sib baik tade panjat2 bukit segala...

ha nak masuk kene register dulu... kat kabin ni



ni pelan nak ke waterfall.. tapi kami tak kesana, kene trekkin lagi 1/2 jam..tak bape seswaila utk bawak anak2 kecik... tapi kat sini je ok ape

ni port kami.. tade org lagi time ni sebab aku n hubby org 1st yang sampai



hubby khusyuk bace paper sambil tggu member2 die sampai

sempat gak i posing sendiri.. hehe


opismate hubby sambut birthday anak die.. potong kek sebelum terjun sungai!!

hubby tunjuk skill bakar ayam.. yang bestnye dapat makan ikan talapia fresh <--tangkap fresh dari kolam ikan hubby kat sg buaya^_^


acara sukaneka pon ade jugak!

budak2 dah tak sabar nak mandi.. masing2 sampai biru bibir tapi tamo naik jugak

gambo kami mandi? ehehe tadela.. bateri tepon yang dah tak bape nak muda ni dah abes..
tapi mmg syokla kat sane.. lain kali nak ajak hubby trekking ke waterfall tu pulak mesti lagi bes^_^




6 comments:

kujie said...

kak jie selalu arr g tmpt ni...

erk..tak ambek gambo kt empangan ke

mrs azmi said...

@kujie: saye kan baru je nak kenal spot2 menarik kat hulu selangor ni ^_^

nak amik gambo empangan tapi sebab saye ni fobia sbenanye tgk tpt2 camtu. rase seram semacam.. dalam otak boleh tepk tetibe monster kuar dari dalam air huhu

kuIna said...

jalan nak g bukit fraser ker...

lalu aja...

mrs azmi said...

yup jalan nak g bukit fraser ikut kuala kubu ^_^

iza~de~bintang said...

waa sungguh menarik, tertarik hehee.
Syoknya...kat sini kalau nak mandi sungai/air terjun kena merayau2 ker sebelah Semenyih. Kat Nilai, kilang2 banyak ler ngan kedai2 huhuhu

mrs azmi said...

@iza: maila cni leh g mandi sungai ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"