Thursday, July 16, 2009

7 ayat ~ ayat chenta.. sila amalkan ye

Tujuh Ayat Cinta
Sabda Rasulullah SAW: "Barangsiapa yang hafal dan mengamalkan tujuh kalimah ini akan dimuliakan oleh Allah dan malaikat dan akan diampuni dosa-dosanya walau sebanyak buih di lautan."
1. bismillahhirrahmann irrahim
pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.
2. alhamdulliah
pada tiap-tiap habis melakukan sesuatu.
3. astagfirrullah
jika tersilap mengatakan sesuatu yang buruk.
4. insyaallah
jika ingin melakukan sesuatu pada masa akan datang.
5. lahaulawalaquataill ahbillah
bila tidak dapat melakukan sesuatu yang agak berat atau melihat sesuatu yang buruk.
6. innalillah
jika menghadapi musibah atau melihat kematian.
7. laailaahaillallah
bacalah sepanjang siang dan malam sebanyak- banyaknya.
amalkanla h selalu moga-moga kita tergolong dikalangan orang yang terpilih oleh Allah. wallahu'alam
(Source:email)

3 comments:

kayteeze said...

InsyaAllah..... akan kak tie amalkan selalu :)

kayteeze said...

Err.... datang lagi mokcik ni, hehe...

Saja nak beritahu, blog ni friendly laa... senang nak bukak dan nak komen. Tak macam dulu, hi hi.. tahniah!!

mrs azmi said...

@kak tie: same2 kite amalkan ye :)

tq kak tie, yang lame tu kunun2 nak canggih.. rupenye menyusahkan org lagi ade.. so layout baru tamolah letak mende2 merapu kang susah org nak bukak :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"