Thursday, June 16, 2011

apabila nikmat hidup ditarik

baru sikit Allah nak tarik nikmat hidup ni

dah rasa serba tak kena

sebenarnya pendengaran saya agak bermasalah harini

telinga sebelah kiri rasa macam tersumbat.


dah korek2 pun masih macam tuuuu jugak T___T


tak tahu kenapa... yang pastinya sebaik saja bangun tidur pagi tadi dah rasa semacam

saya tak boleh kawal nada suara hari ni..

rasa macam volume dah kuat gila sebab rasa bergema dalam telinga, rupanya orang lain masih tak berapa nak dengar

DrSinga @ Daddy Ziyyad ada pape pendapat perubatan tak pasal problem saya ni

10 comments:

Daddy Ziyyad said...

kamu ada batuk atau selesema atau sakit tekak tak? kalau ada, rasa tersumbat telinga tu dtg dari jangkitan hidung tekak..ianya temporary sahaja..kalau batuk flu tu semua takde..dan masalah tersumbat/sakit/kurang dengar ni berpanjangan >24 hours, gi jumpa doctor utk pemeriksaan telinga..maybe ada jangkitan telinga..maybe jugak impacted wax..

bujal X said...

taik telinga tersumbat kok~~nanti gi klinik tahu!

~mrs azmi~ said...

@Daddy Ziyyad: tq dr!

@bujalX: baik!!^_^

maza said...

barangkali ada kutu atau semut yg sesat masuk dlm telinga kot..

ofis mate maza pernah alami situasi sama... dia berjumpa dgn pakar telinga, mulut dan hidung..

kata pakar tu, ia juga disebbkan oleh peningkatan usia. Dan sepatutnya kita perlu servis atau buat permeriksaan kesihatan telinga, mulut dan hidung sekurang-kurangnya setahun sekali...

errr.. sungguh pun demikian, maza sendiri pun tak pernah jumpa pakar E,M & T itew... heheheh

julietchun said...

jgn sumbat sebarang ubat je dlm telinga tu :P

Yunus Badawi said...

Ingat nak bagi penjelasan mcm Daddy Ziyyad tu tapi dia dah bagi dulu. Awak ikut ajelah nasihat doc tu hehehe

Mr PenyuBiru said...

sementara je kut.

tapi betul la, kita akan sedar nikmat itu apabila ianya ditarik.

~mrs azmi~ said...

@maza: sepanjang hidup memang tak pernah jumpa E,M,T Specialist.. huhu

@julietchun: huhu.. akan ku buat date dengan dokto dulu baru boleh letak ubat yang dibenarkan..

@YB: dah.. dah.. ^_^

@MrPenyuBiru: kalau kita tak diingatkan macam ni, tak perasan pun semua yang kita ada ni satu nikmat T___T

DrSinga said...

dah gi check belum??

ada taik telinga yang dah mampat kot...

~mrs azmi~ said...

@DrSinga: dah g cek...ada infection sikit

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"