Wednesday, May 4, 2011

saya adalah mangsa langgar lari

4 mei 2011
Lokasi: Bulatan Segambut
Masa : 230pm

walaupun saya ada setimbun sebutharga perlu disiapkan menjelang esok. tetap keluar sebab nak bank in cek gaji... sedih kan? dah 4 haribulan baru nak terkial2 bank in cek.. T_T

waktu sampai ke jalan duta, nak susur turun ke bulatan segambut tu saya memang perasa lori laju kat belakang, siap bagi lampu lagi.. tapi itu biasa kan?

bulatan segambut tu boleh katakan setiap masa sesak, memang kene Q la.. bila sampai je giliran kereta saya dihadapan sekali, tengah perati jalan clear tak

selang 4 5 saat....


gedegang!

kenapa ada sela pat lima saat?

sebab saya masih teringat ada rasa aman sebelum ada benda menghentam belakang kereta T___T

dengan keadaan terkejut, nak pikir pulak nak berenti kat mana kat bulatan manela nak ade space.. karang jam pulak.. kesian orang lain.. ke tepi sikit jela sebab nak confront dengan driver lori tu.

elok je saya bergerak ke tepi and keluar kereta.. lori tu terus pecut!!


cilaka punya driver! pengecut! *&^!#@#$@#%#$%!


rasa menggeletar terkejut tak abih lagi tambah pula dengan menggeletar sebab marah!!!!!

saya tak sempat nak ambil no plate lori tu pun.. uwaaaaaaaa!moto yang betul2 sebelah kereta saya pun tergamam. Dengan longlai masuk balik dalam kereta, terus juga ke bank dulu. duit kurang seploh ringgit dalam poket kenela g cashkan cek dulu sebelum bank tutup... T__T

selesai urusan kat bank baru pk nak g balai mana. tanya sana sini + g balai paling dekat dari tempat kejadian, pegawai tu suruh terus ke cawangan trafik kepong. huhu
tahu jelah kalau nak buat report tu sejam tak cukup, dua jam lebih kat balai sebab nak buat report, amik gambar bla..bla..bla..

memang tak teruk sangat kereta, sebab driver dia tak cedera.. buat report sebab nak claim insuran.


v

v

v

v


kita bagi close up sikit

yang last year tu kene sondol jugak, tapi saya tak kisah sangat sebab tak nampak sangat dan driver tu sungguh2 minta maaf. saya bukannya kejam, at least minta maaf sebab awak yang langgar saya tiba - tiba, bukannya saya ada buat brek emergency yang buatkan awak tak sempat nak brek...




8 comments:

fazemy said...

Alahai siannya. Mesti cuak kan masa kejadian..syukurlah selamat. Kereta takpe claim insurans nanti. Adat bawak kete..klw bukan kita yg langgar org..org lain langgar kita. T__T

Yunus Badawi said...

Kadang kita bersikap baik ke tepi supaya aliran trafik tak tersekat kerana pelanggaran kita tapi pihak yg bersalah tu cabut pulak.

Saya pun pernah kena dilanggar kereta Mercs yg tak berhenti di lampu merah. Bila kita nak ketepi dia cabut. Bacul betul.

Yunus Badawi said...

Kalau eksiden, pergilah ke balai polis trafik. Jgn buang masa ke balai polis biasa.

maza said...

aduhaiii... kesiannya....

rasa nak menampar aje dgn lori dirver tu.. tak berhati perut langsung.. huhuhu

sepekara lagi, lepas ni kena hati2 dgn syarikat insurans... pastikan ia dituntut atas lori atau org yg tak bertanggungjawab itu.. kalau claim atas diri sendiri, jawabnya tahun depan tak dapat diskaun NCB..huhuhu

~mrs azmi~ said...

@fazemy: tula pasal.. cuak sangat tu takdela. sebab pernah kene before ni, cuma terkejut je.

@YB: memang pengecut dan takde hati perut! memang saya sumpah dia mati dalam longkang je.. dasar kaf lam ye nge tau!

@yb lagi: huhu.. saya tak biasa sangat mana satu balai biasa mana satu balai ade trafik.. saye betul2 depend pada GPS tunjukkan balai terdekat, sampai sana baru tau nak kene g balai kepong uwaaaaaa

@maza: kalau boleh nak karate je bagi patah riuk!

kalaulah saya dapat no plate lori tu memang ku tuntut dari dorang! tapi malangnya tak sempat.

Kujie said...

ala..... sabarlah
itu je mampu nak kata
dia mesti dpt balasan, percayalah
tak pe, janji kita buat baik

Lady of Leisure said...

huwaaa.. kalau i sure menggeletar lutut.. sabar k sabar.. memang tak patut la dah langgar lari gitu jer.. at least pun turun lah selesaikan baik2 kan.. sabar k..

Rosmawati Yusof said...

Mmg geramkan,... sebab kesusahannya kita yg tanggung. Dia entah mana2 dah lari ..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"