Thursday, May 20, 2010

aku terharu

kebelakangan ini aku perlu pulang lewat dari pejabat, dah memang lunyaila badan bila sampai rumah... tapi macamana penat pun bila sampai umah serta merta jawatan Arkitek Landskap yang aku sandang ditukar menjadi surirumah..... selama setahun setengah usia perkahwinan kami ni, aku mmg sedaya upayalah nak jadi superwoman!!

tapi nampaknya seminggu ni aku betul - betul menyerah kalah.. memang dah penat sangat!!

balik je dah melepek... nak angkat jari pun cam tak larat sangat..

er...

errrr ape kaitan sume citer ni ngan tajuk tu??

hehehe

straight to the point.... aku sangat terharu sebab hari ni balik keje je tgk dah ada lauk atas meja.. suamiku masak!!!!! rase speechless sangat.... nak nangis pun ada... walaupun lauk yang hubby masak tu bukanla masak merah atau rendang ayam, cume sambal sardin dan telur dadar je, aku tetap terharu! seronok sangat rasa...

sebab??

sebab selama ni dia tak pernah kisah pun pasal hal ehwal rumah ni, baik masak, basuh kain, kemas2 etc

its totally on me!

tapi hari ni, walau apapun sebab disebaliknya, walau apapun angin yang datang bertiup ke dalam hatinya.....

TERIMA KASIH SAYANG!!

i love u lah!!
rosrosros

9 comments:

Lady of Leisure said...

salbal sardine ngan telur dadar sedap tau... ehehe.. i kalau lauk gitu boleh bertambah..

~mrs azmi~ said...

@LOL: both his fav menu.... layankan aje... dia dah tolong masak pun dah seribu syukur... yang penting kenyang! ahahah

sya said...

hah... memang best kan suami masak... walau lauk biasa2 aje pun dah terasa sedap sangat kan... :D

mrs azmi, nanti boleh lah tolong design kan landskap rumah kitorang... :P

~mrs azmi~ said...

@sya: boleh je.... takde hal ^_^

Jard The Great said...

sweet lah.. hehehe

Kujie said...

wah...kita pun nak nangis tau baca entri ni...

~mrs azmi~ said...

@jard: hehehe....

@Kujie: ish malu i taw!! ^_^

TotYati said...

salam,

zaman kini lelaki pun kena ade kemahiran memasak. tak buleh hrp wanita shj. harus saling bantu membantu :D

~mrs azmi~ said...

@totyati: sangat bahagia kalau sejak azali suami jenis ringan tulang membantu buat kerja rumah... tak payah disuruh2, tak payah dibebel2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"