Thursday, September 6, 2012

Dalam diam - diam rupanya dia teringin jugak

setiap malam, anak - anak bulus semua memang tidur dengan kami.. jadi setiap hari jugalah bila nak tido masing - masing buat perangai degil menyorok sebab tanak masuk bilik.. sama macam anak2 yang banyak songeh bila suruh tido.. macam tu jugalah aly, coki, popok....

macam - macam taktik mama ni kene fikir bila masing2 menyorok. ketuk sikat, ketuk mangkuk wetfood, goyang bekas kibbles.. tapi kalau dah hari - hari taktik sama dorang ni pun imune!!! udahnye kene jugak terbongkok2 cari bawah sofa, belakang almari, bawah katil bilik belakang...

bila nak tidur masing2 ada port sendiri.. sampaikan kami rasa katil tu dah tak muat! kadang2 cramp kaki sebab bila salah sekor bersandar kat kaki tak sampai hati nak kalih. cumanya popok je kena kurung dalam carrier sebelah katil sebab dia ni extremely hyperactive! dah banyak kali bagi peluang kat dia tidur tanpa dikurung, tapi tak jalan! bila sume dia dah tidur mula lah dia mengacau.. gigit perut aly.. udahnye 2- 2 bergumpal.... tak jadi tido.. jadi nak taknak sumbat dia dalam carrier... amannnnnnn

gitulah tiap2 hari....

sampailah malam tadi, macam biasa panggil semua untuk tido.

mula - mula angkat coki, lepas tu cari aly tapi tak menyahut, cari kat tempat biasa suma takde..... disebabkan mama ni belum mandi dari balik kerja sebab berkuntau masak untuk dinner lepas tu dinner lepas tu terus sambung buat kek, KIV dululah cari aly... nak masuk bilik air perasan dalam carrier tu dah occupied tapi popok kat luar lagi masa tu...

dalam diam - diam ade yang teringin nak tido dalam carrier tu jugak rupanya........


meh tengok sapakah gerangannya...





v




v




v



ALY!!


eh gelap pulok... fon cap kucing la katakan..




nampak tak?! berapa punya sendat carrier tu bila si gendut ni duduk dalam tu... sampai kepala terkeluar!  ada hati juga nak duduk tempat sempit tu...

agaknya selama ni dia dok tengo popok je dok dalam tu lama - lama dia pun teringin..

sakit perut dok gelakkan dia cuba nak fitkan diri dalam carrier kecik tu

5 comments:

fiezabaiduri said...

alahai, comel je dia nak menyumbatkan diri kat dalam tu.hehe..

zeqzeq z said...

asalam,
nak juga seekor jika dengar arahan masuk toilet,,turun rumah, atas pasirr

~mrs azmi~ said...

@fiezabaiduri: dia ni nampak je besar... macam kaki pukul tapi dalam hati ada taman! hihi

@zeqzeq z: kucing ni boleh train diorang untuk dgr arahan.. cumanya kena rajin. sebab kadang2 depa ni cam manusia juga, kalau tak kena gaya mulala 'buat perangai'

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ahai, seronok nye boleh tido polok2 anak bulus.. Yana nak jugak tapi En.Suami tak kasi sebab taknak bulu2 dorang bersepah nanti dia alaergic hidung cepat gatal.. Tapi masa Brown ada dulu, dia pun suka je kalau Brown tido dalam bilik sebab Brown short hari, kurang bulu berterbangan..
tambahan pulak, Brown kan anak manja :)

berita-harian.net said...

kucing haiwan kesayangan yang comel~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"