Tuesday, July 19, 2011

[Updated] Sufi's Condition

rentetan peristiwa ini >> Sufi Accident

alhamdulillah,

syukur dan terima kasih atas doa semua.... Sufi makin sihat, hari ketiga di hospital dia dah mula boleh bercakap dan makan... menjelang hari ahad dah boleh cakap macam biasa, petah sampai kami selalu ketawa dengar ayat - ayat yang keluar dari mulut dia. Selera makan pun tiada masalah, sekarang cuma pengawasan lanjut doktor sahaja. mungkin dalam 1 - 2 hari ni dah boleh balik,
balutan dikepala pun dah dibuka dan menyerlahkan parut yang ada!

meh kita tengok.. (gambar ni agak ngeri... sila tarik nafas dalam2 sebelum skrol ke bawah)



v



v



v




v





v






budak yang kuat...

gambar atas ni ade rupa macam budak bawah ni kan??


v


v

v
v
v


gedebush! adeh!! sape baling ai pakai kasut ni?? ala... gurau2 jelah...
budak chucky ni lagi ngeri muka dia.... huhu

12 comments:

bujal X said...

nak menangis tengok budak kecik sakit~~

*sufi cepat baik~~jangan lasak2 tau!

Tie said...

Ya Allah... sedih betul kak tie tengok. Semoga cepat sembuh ya sayang...

mamawana said...

Kasihan tengok dia ni. Semoga cepat sembuh, bertambah sihat, bijak dan makin cute. Amin.

sya said...

kesiannya sufi...
tapi, sufi betul2 kuat lah... boleh lagi nak senyum depan kamera...
semoga sufi cepat sembuh ye...

~mrs azmi~ said...

@bujal X: tq uncle bujal

@Tie: tq!

@mamawana: tula harapnya parut dia boleh hilang

@sya: tu yang buat kami sayu, walaupun macam tu punya luka, hari kedua dia dah boleh mula respon apa orang cakap.. bila orang ambil gambar senyum semedang

maza said...

aduhai.. ya Allah..

kesan jahitan tu kena jaga betul2 .. kalau tak berparut kekal...

mungkin memakan masa yg lama sikit utk hilangkan parut itu.... gunakan lotion bervitamin E... huhu

headbart said...

Salam,

After 2weeks, sapu Dermatix. Sangat bagus untuk kurangkan post surgical scar. Suggested by plastic surgeon yang jahit dahi anak saya. Tapi anak saya 4 jahitan sahaja.

Bagus juga untuk c-sect scar.

Alhamdulillah adik Sufi dah makin pulih.

DrSinga said...

saya yang baling kasut!!!

saya benci chaki!!!

DrSinga said...

kuat lah Sufi ni!!!

Ku Tak Sempurna said...

dia nangis tak tengok muka dia kat cermin?

kesian sufi.

takpe. budak2 proses pemulihannya lebih cepat.

cepat2 sembuh.

~mrs azmi~ said...

@maza: harapnya parut tu bleh hilang cepat..

@headbart: kat mana boleh dapat Dermatix tu ye?

@DrSinga: hehe.. budak ni memang kuat semangatnya.. kita yang dah tua ni pun belum tentu sekuat dia

@kts: dia tengok cermin pun dia buat peace! hihi

suezen said...

moga dia sihat cepat ye!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"