Wednesday, October 20, 2010

lagak SEEKOR jaga

sabtu lepas......

hari mengemas rumah yang dah berminggu3 terbiar sebab demam. bila demam automatik jadi malas, tidoooooooooooooooo je manjang.

terpaksa cuci kabinet dapur sebab ade cencurut membuat onar lagi!!
marahmarahmarahbusuk! nak pengsan dibuatnye tgk bahan2 buangan dia tuu!

ingatkan si cencurut tu dah lari rupanya dia menyorok bawah tong gas yang letak dalam compartment tu. bila angkat tong tu barula dia panic lari ke compartment bawah sinki...
berfikir dengan cepat macamana nak tangkap tanpa memegang!

dan hasilnya! tadaaaaa.... sengihnampakgigisengihnampakgigisengihnampakgigisengihnampakgigi
sila abaikan persekitaran yang macam banjir dalam rumah tu yesengihnampakgigi

malam tu tgh tgk tv saya nampak lagi sekor cencurut selambe derk melintas kat dapur!!!!!
marahmarahmarahmarahmarahingatkan takde dah sedara mara dia... haish......

malam tu lepas kami masuk bilik (hall jadi gelap gelitala) dengar bunyi cencurut tu lagi, hangin sungguh.. isk.. kejut suami tapi takde respon, nekad keluar dengan aly.... rupanya cencurut yang lagi sekor tu datang nak selamatkan kawan dia yang dalam tuperware tu!
dan dengan menggunakan jurus2 keterreran macam pagi tu cencurut yang seko lagi tu pun tumpas! tepuktangantepuktangantepuktangantepuktangantepuktangantepuktangantepuktangan

imagine jela lari2 nak tekup cencurut jam 130 pagi dalam keadaan tak cukup cahaya!

tgk jela aly jadi pak guard jaga bekas2 isi cencurut tu..


bila dia tgk ada benda gerak2 dalam bekas tu eksaited dia cium2 bekas tu, sekali terbau terus tak jadi! ahahaha
bekas yang ada ikat getah tu cencurut yang ditangkap pagi, yang tindan ngan batu yang fresh!

golek2


oh dah makin bolat ini budak..... penat jaga bekas kat luar datang tido kat ma ye??


**baru perasan harini 20102010...... agak2 ada tak orang menikah harini??

11 comments:

Lady of Leisure said...

hhehe.. bagusnya aly teman tangkap itu cencurut.. tabik spring la sebab u berani tangkap, kalau i sure riuh sekampung..
:D

eus said...

hahaha... akhirnya! dpt jugak cencurut tu.. ekekeke.. sib baik ade peneman! hehe..

~mrs azmi~ said...

@Lady: perasaan geram dan marah mengatasi rasa geli.... ahahahah

@eus:tula! puas ati bila dapat tangkap

Yunus Badawi said...

Terer awak tangkap cencurut dgn tupperware tu aje? Bravo!

Kalau saya kirim salamlah. Saya geli dgn cencurut mahupun tikus dan haiwan2 yg sebangsa dgn mereka.

~mrs azmi~ said...

@YB: memang geli tapi dah ade peluang cekup... lagipun cencurut ni gerak lambat sikit dari tikus, kalau tikus jangan harap nak dapat tangkap! lari laju gila!!

maza said...

uik.. my previous comment has gone.. aderkkk

huhuhu

lepas tangkap cencurut itu, bikin masak lemak cili api ke? hahahhaha

DrSinga said...

goreng tepung sedap tu!!
sembelih dulu ya...

amnanif said...

hehehehehee
kelakaa la acik!
tgkap cencurut pagi2 bute ngn aly.
ngeeee

Ku Tak Sempurna said...

eeeeeeeiiissshhh

.

.
.

meremang bulu roma tgk itu cencurut! baru tgk kat skrin...

eeeee

~mrs azmi~ said...

@maza: masak lemak lemak cili api??? eewwwww!!

@DrSinga: Daging banyak tu tak cukupla... ahahaha

@amnanif: tensen oh dia selambe lalu depan orang.. selambe curik makanan aly... sebab dia tau aly takkan makan dia pun.. dah ade peluang tangkap, on jela! ahahaha

~mrs azmi~ said...

@KTS: ahahaha! takde mendelah.... cume bau dia busuk!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"