Saturday, October 16, 2010

nissan fairlady

monolog dengan diri sendiri ketika memandu pulang dari kerja di Lebuhraya Lembah Klang Utara (NKVE)...

saya seorang yang gemar memerhatikan model kereta di atas jalan raya dan seterusnya berangan nak tuka kereta yang tak tahu bila tahunnya. Sambil memandu sambil makan keropok chachos, berselisih dengan kereta ni...

'kereta ape tu ya??'

"nissan..."

"nissan bluebird?"

"isk bukan... itu kete zaman batu...

" ke nissan ***lady?"

" or.. nissan fairbird??"

"bukan......"

" nissan ladybird??"

isk apesal cam pelik je nama? selalu ingat tetiba hilang ingatan pasal nama kete ni......

dan setelah beberapa ketika memaksa otak bekerja keras....



oooooooooooooooooooh!

ingat dah....


NISSAN FAIRLADY!!


apesal aku dok kaitkan asik kaitkan 'bird' je tadi ye?? jelir

16 comments:

maza said...

Proton Inspira tatak minat ka?
hehehehhe

~mrs azmi~ said...

@maza: minat pun sekadar berangan jelah...... ahahaha

DrSinga said...

puuuuuuuuuuujaan hati ku!!!!!!!!!

~mrs azmi~ said...

@DrSinga: memuja pelbagai jenis kereta... tapi setakat pujaan jelah! nak beli i tak mampu u!!

denaihati said...

aku baru je merasai naik Fair Lady kawan lama semasa dia kat Penang last 2 months ..memang gempak tu

Affuan said...

Ni 370Z. Latest! Kebetulan my wife juga sedang tergila2kan kereta ni.

*next year ye yang. insyaAllah :)

~mrs azmi~ said...

@Denaihati: dapat jugak naik!! aku ni dapat tengoooook jeeee! uwaaaaaaaa!!!

@Affuan: aiseh...bikin jeles ah... belikan i jugak boley?? ::blatting eyes::

HEMY said...

lADYBIRD plak doh...hebat betul

~mrs azmi~ said...

@HEMY: ahahahhahahaha entah kenapa haritu dok kaitkan nama2 kete tu dengan 'bird'

Mr PenyuBiru said...

kira ok la sebab masih tau itu kete nissan.hehe

~mrs azmi~ said...

@MrPenyubiru: kire uptodate jugak aku ni kan?? heh

yonna said...

yonna lagi sengal bab2 kete ni kak.tau yg basic je. nissan2 ape semua ni takat tgk logo kenal la -___-

kete ni ke yang shahir af8 menang tu?

hafizmd said...

bagus jugak hobi ni..hampir same ngn hobi kami suami isteri..time jalan2 kat taman...suke benor tgk rumah orang...mulalah terbayang itu ini...hohoho


kereta ni mmg gempak...nissan fairlady..tp bukan ladybird...hehehe

~mrs azmi~ said...

@Yonna: yang shahir tu eksiden naik kete nila... tapi bukan kete yang dia menang..

Kujie said...

Jiran Kak Jie ada la sekor fairlady ni
tapi kat kawasan perumahan kami untuk keluar sampai ke jalan besar tu ada 15 bonggol

seksa oooooooooooo tiap kali nak keluar masuk rumah!

~mrs azmi~ said...

@kujie: kesian betul! patut dia kene pakai murano ke.. cayenne ke... hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"