Sunday, April 25, 2010

Keputusan Penuh Pilihanraya Kecil Parlimen Hulu Selangor - P94

Barisan Nasional (BN) Menang dengan Majoriti 1,725 undi

Keputusan rasmi daripada Suruhanjaya PilihanRaya

BN - 24,997
PKR - 23,272

Majority -1,725


........Pakatan Rakyat suffers it first loss in a state under its control. Out of the 10 by-elections since 2008 general elections, the score is Pakatan, 7, and BN, 3.

BN won in the state seats of Batang Air (Sarawak), Bagan Pinang (Negeri Sembilan) and Hulu Selangor (Selangor).

With its victory in Hulu Selangor, MIC has increased its representation in Parliament by three - P Kamalanathan is to join Dr S Subramaniam (Segamat), M Saravanan (Tapah) and SK Devamany (Cameron Highlands).

BN has won back some of voters who had refused to vote for the previous MIC candidate, G Palanivel. In the 2008 general elections, BN has bagged a collective majority of almost 6,000 votes in the three state seats under Hulu Selangor but yet lost the parliamentary seat by 198 votes.

...................... sumber daripada Malaysiakini.com

5 comments:

Anonymous said...

Alhamdulillah segala puji bagi ALLAH...

BN berjaya merampas kembali parlimen hulu selangor....

selamat berkhidmat buat yb baru...

P.kamalanathan..

Kujie said...

makcik...dah penat berkempen, dah boleh lunjur kaki..hehe

~mrs azmi~ said...

@Anon: so masa dah sampai untuk menunaikan janji pada pengundi ye YB baru

~mrs azmi~ said...

@Kujie:hehhehe... sepanjang minggu berkempen ni kan sy cuti, then hari2 org ketuk pintu carik tuan rumah... padahal org tu dah pindah lamaaaaaaa! hahaha

Lady of Leisure said...

selamat menjalankan tugas heheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"