Sunday, April 25, 2010

dunia dibawah sana sangat menakjubkan!

macam dalam entry saya yang lepas, i did mention pasal snorkeling kan?
3rd day kat penang kitorg decide utk snorkeling di Pulau Payar. hari sebelum tu dah beli pakej tu siap-siap rm180/person untuk feri pergi balik + lunch + kelengkapan. program 830 - 530

"Langkawi Coral is the Malaysia’s 1st & Only Reef Platform in Pulau Payar Marine Park. The reef platform has been designed to have as minimal impact on the local corals and fishes population as possible so as to preserve the natural beauty of the marine park. Floating like a tiny island in the sea, it comes equipped to facilitate all the activities conducted with comfort from snorkeling, scuba diving, coral viewing to sunbathing and fish watching. Whatever you do, there is something for everyone at Langkawi Coral."

...........source from Langkawi Coral.com


so pada hari tu, pukul 815 kitorang dah pun ready kat Jeti Fort Swettenhem tu.. siap2 pakai tag kat tangan sebab feri tu sekali ngan orang nak pergi Langkawi. Perasaan mase tu excited sangat! sebab dah lama tak buat outdoor activity.. ni second attempt saya untuk snorkeling, before ni di Pulau lang tengah & pulau Redang- 3 tahun dulu punya cerita....

so enjoy d picture!!

me & faiz inside ferry... muka excited jek

tag 'Langkawi Coral' yang perlu kitorang pakai sepanjang berada disana

canteeeeeeeeeeek

nila platform tu... +- 50m dari pantai. maximum depth kat kat area platform around 12 meter


deck utk bersedia before masuk dalam air... banyaaaaaaaaaaaaaaaaaak sangat ikan datang bila kitorang bagi makan. ala-ala fish spa gitew!!



see?! banyak kan ikan kat deck tu






yang ni dekat dengan pantai. side yang lain


baby shark! ade manyak..... berebut2 datang nak makan

yang ni dorang bawak naik bot yang dasar dia kaca, so dapatla amik gamba coral ni sume....


comment?!

superb location! yummylicious meal! we are having a great time there! sangat - sangat berbaloi! its a breathtaking view! betul2 rasa tenang bila kat cni.... dapat tgk ikan kerapu yang besar!!!

cuma...........

rugi sangat sebab tak boleh nak snap picture underwater, sebab camera bukan waterproof..... kalaulah terfikir nak beli waterproof case utk camera.... mesti boleh dapat semua superb view underwater!!

kalaulah.......

2 comments:

Lady of Leisure said...

cantiknya air sangat jernih i likeee...

~mrs azmi~ said...

@lady of leisure: sangaaaaaat cantik! ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"