Friday, April 9, 2010

Buah hati baru~

hasrat yang tertangguh sekian lama... nak beli digital camera yang baru. hajat dihati mmgla nak beli camera DSLR yang besar gedabak dan sangat syiok itu! tapi............

sumber : pakcik google

dek kerana kekangan RM... simpanlah dulu hajat tu... polish dulu skill sambil kumpul RM utk tunaikan hasrat memiliki DSLR.
Kamera digital saya yang pertama berjenama SAMSUNG.
warna memang sejibik macam ni...

Takla canggih mana pun. tapi bolehla nak ambil gambar. kumpul momen - momen indah dengan keluarga, masa trip, dengan kawan - kawan, pastu jadi harta ofis utk ambil gambar site... pendek kata banyakla jasa dia dari tahun 2006 sampaila sekarang. Sekarang masih ada camera ni... masih berfungsi dengan baik dan terus menabur jasa. Cuma sekarang dia berkhidmat dengan tuan yang lain, berkhidmat dengan keluarga kakak saya.

2-3 hari lepas ke kedai photo zzom di Kota Damansara ni, urusan sebenarnya utk buat gambar pasport walaupun bukan untuk buat pasportihikhik kebetulan di situ ada promosi kamera digital dengan harga yang sangat berpatutan. Bila dengar harga mulala berkira - kira utk dapatkan kamera digital yang baru walaupun sebenarnya takde dalam bajet!!setan

sebab masa tu lapar, sambil menunggu gambar pasport siap dicetak... MAKAN dulu!! dengan harapan lepas makan takla terliur tengok kamera!! jelir tapi masa makan dok fikir juga pasal kamera tu! hukhuk.


............ dan akhirnya saya tertewas dengan jelingan manja kamera yang duduk dalam kotak pameran tu ditambah pula bisikan - bisikan mencucuk oleh ofismate!! sengihnampakgigi nak jugak salahkan org tapi tak menyesal beli sebab memang dah lama nak cume masa tak mengizinkan saya pergi bercinta - cinta bershopping tingkap survey harga yang menarik.

jadi saya perkenalkanlah dengan teman baru saya ni....
Kali ini saya memilih keluaran OLYMPUS FE4030. Sweetkan warna dia? lovelovelove

harap - harap cik pinky yang baru ni dapat berkhidmat sehebat cik red SAMSUNG dulu..senyumkenyit

7 comments:

kayteeze said...

Cantiknya ! Memang sweet warnanya.

Lepas ni rajin-rajinlah buat ambil gambar, ya :)

azimah said...

salam..
comel! saya pun terjatuh hati jugak.. maklumla selama ni dok pakai olympus fe yg lama kaler silver.. hehe.. nak kena belek kat kedai ni.. ;D

~mrs azmi~ said...

@KAYTEEZEE: konon2la tu kak tie...

@Azimah: kamera digital dolu2 mmg selalu kaler silver jek.. tak pon hitam langsung tak comel hikhik

yonna said...

hoh! olympus? not bad,akak! :)
hihi.

dslr tu,impian yonna jugak T_________T entah bila tahun akan dapat. nak tunggu duit penjanaan dari blog, 3 tahun lagi la gamaknya hahha

~mrs azmi~ said...

@yonna: akak ni nak tggu duit blog tah tahun bila baru nak dapat DSLR tuh! agaknye time tu DSLR pn dah out dated! hahahaha

maza said...

maza pernah punya camera seumpama itew. hehehhe
masa tu ada sales kat Giant...

sebenarnya adik ipar yg rembat dulu....
kendian seperti biasa, akan tersadai kat rumah abang ipar dia ini.. apa lagi, gunakan ajelah kanzz...hehehe

olympus FE 12mgpxl.. memberikan kepuasan juga utk mengambil gambar family.. hehhehe

tahniah, kerana punyai camera yg cute itew..
nanti boleh ler ambil gambar maza & family pula.. hehehhe

~mrs azmi~ said...

@maza: boleeeeeeeh.. tapi camera maza lagi canggih manggih... segan i taw

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"