Wednesday, March 3, 2010

Saya sedut airnya sampai kering

Seorang gadis menjadi pelacur tetapi tidak mahu neneknya tahu.

Satu hari satu gerombolan pelacur ditangkap termasuklah gadis itu. Polis meminta pelacur - pelacur itu membuat satu garisan lurus. Semua beratur. Tiba-tiba muncul nenek tua kepada gadis itu jalan bongkok-bongkok dan setelah melihat cucunya berbaris dia bertanya, “Kenapa kamu berbaris di sini?” Cucu pula untuk menghalang neneknya tahu cerita sebenar telah berbohong dengan mengatakan ada dermawan akan menderma buah orange dan sebab itulah beliau berbaris.

Nenek beredar pergi. Di pertengahan jalan dia teringatkan cucu-cucunya yang lain yang mungkin mengharapkan beliau membawa pulang buah-buahan. Lalu dia pun turut berbaris tanpa diketahui oleh cucunya.

Dia berbaris di belakang. Seorang anggota polis mengambil kenyataan-kenyataan dari gadis yang sedang berbaris itu. Apabila dia sampai untuk giliran mendapatkan kenyataan orang terakhir, dia terkejut kerana tercegat seorang nenek yang jalan pun bongkok-bongkok macam tiada kudrat.

Dia tercengang lalu tertanya, “Kamu tua, bagaimana kamu lakukannya?” hah

Si nenek (menyangka soalan itu ditanya tentang bagaimana dia boleh makan orange itu) menjawab, “Oh senang je. Aku hanya cabut gigi palsu dan mula sedut sampai airnya kering.”

gelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakguling

9 comments:

AISYAH HANI said...

huk aloh!

Sifu Mirza said...

hehehe...

suspen thriller..

anyway, pohon awak tukar link saya ke www.sifumirza.com

thanks..

~mrs azmi~ said...

@aisyah hani: ehehe.. buat hiburan sahaja..^_^

@sifu mirza: suspen banget sifu!
dah pindah umah rupenye ye? patutla lama tak nampak update umah lama tuu

ibu_umairah said...

mcm-mcm hal kan......dunia-dunia

~mrs azmi~ said...

@ibu_umairah: kunun cucu nak cover line.. sekali nenek percaya!^_^

izzah said...

akekeke...
kesian nenek tuh...
alahai..cucu..

xiiinam said...

Cucu bertuah...






Psssst: Ada adik beradik nama Rahmah tak?

yonna said...

LOL? HAHAHAHAHHA lawak gilaaaaaaaaaaa!
boleh pulak pi beratur skali ha T___T

~mrs azmi~ said...

@izzah: cucu oh cucu...

@xiinam:kannns?! hihi

@yonna: tula pastu boleh pulak jawab yang org leh gelak guling2! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"