Thursday, March 25, 2010

jom carik perkataan!

sumber: pakcik google

ini adalah kegemaran baruku,
buku wordsearch puzzle ni sentiasa ada dalam beg kemana - mana sahaja aku pergi.
pantang ada lohong masa, bukak buku mula cari perkataan.
habis 1 puzzle pindah ke puzzle lain.
bosan start dengan huruf A, mula pulak cari dari huruf akhir
bosan start dari mula start dari tengah
tak pun asal jumpa perkataan! hahahhagatai
macam-macam gaya carik perkataan..
siap hubby tegur
"buat word puzzle muke kerut2 macam masalah negara!!"
hihi...
klu tak dapat jumpa perkataan mula mengomel tak benti2
setakat ni minggu ke 3 adela 65 puzzle baru siap.

actually buku ni untuk kanak-kanak utk strengthen vocab kan. tapi haritu dok jalan - jalan kat giant jumpa pulak buku ni. rm7 sebuah... disebabkan dah lama tak buat puzzle2 semua ni belila 2 buku. 1- wordsearch puzzle, 1 - crossword puzzle
crossword belum start lagi tapi tak sabar nak mula!
ingatkan weekend ni nak habiskan semua wordsearch puzzle tu.

ada lagi +- 35puzzle lagi tinggal.

chaiyoook!!

16 comments:

kEy said...

haha!
xtau xpe~
kal0 dalam surat kaba tuh!
memang bace siap pegang pen lagi pasal semangat nak jawab~

Lady of Leisure said...

wow... aktiviti yang sihat ni... hehehe... bagus sebenarnya kan at least boleh tambah vocab...

~mrs azmi~ said...

@key: sharing interest rupenye kite? best kanns?!

~mrs azmi~ said...

@lady: tulah.. org2 yang tak bape nak banyak vocab ni..... terpaksalah! hihi

zino said...

bagus tu menajamkan perbendaharaan..

maza said...

aduhaii.. rajin sungguh mrs. azmi bikin.. hehehhe

maza setakat hari ini rajin makan jer.. hehehehe

~mrs azmi~ said...

@zino: hehe

@maza: i memang rajin! wakakaka

Yunus Badawi said...

Lepas ni tak berani saya nak lawan scrabble dgn awak hehehe

~mrs azmi~ said...

@YB: hihi! nanti kite buat kontest scrabble untuk blogger.. mesti syok

Kujie said...

kak jie tambah rabun le nengok benda2 gini
mata dah dua....hehehe

Mr PenyuBiru said...

bagus tuk menambahkan pengetahun dlm perkataan baru

xiiinam said...

ckLah baru habis gila shoduku

yonna said...

hihi.yonna mmg suka word search ni! hahaha time keja dulu, hari2 print dr website. jimat duit xyh beli buku :p muahahha.

~mrs azmi~ said...

@KUJIE: power spek saye pon agaknye dah bertambah! hahaha

@Mr PenyuBiru: betul2! ^_^

@xiinam: shudoku belum reti main... nanti dah reti mau ketagih jugak! wakakak

@yonna: jimat duit takyah beli buku tapi kau mencekik duit bos! haahahaha!

Tie said...

Ooo... kak tie suka buat yang mudah je, hehe.. selalu nak senang!

hafizmd said...

bagusnye..isi mase lapang ngn perkara yg sungguh bermakna..bgus..

p/s - saye pernah juge addict main ape tuh..Ya Allah..tadi ingat ..dah lupe plak..hehe..sori yer..:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"