Wednesday, March 17, 2010

gatal - gatal ke gatal?

malam tadi
sakit perut sampai golek - golek...
makan pain killer
alhamdulillah berkurangan

bolehla tidur
tapi badan dah rasa semacam

pagi ni
perasan sesuatu...
tangan tumbuh bintik - bintik merah
dan disertai rasa gatal!

ingatkan lepas mandi ok
rupenye KO!

garu - garu - garu
sampai tangan mula bengkak
bukan kat tangan je
kat perut pun sama!!
adeh!
gelang sume kene bukak sebab tangan dah membengkak...
sangaaaaaaat gatal!

hubby cakap takyah g keje
call aisyah nak bagitau
rupenye die pun tak sihat
so gagahkan diri jugak g opis
tergaru - garu jela...

masih terfikir- fikir apa puncanya?
salah makan?
semalam makan biasa
allergic ubat?
selalu makan ponstan ok jek

ahh! misteri sungguh!!

7 comments:

Lady of Leisure said...

erkkk.. dah gi jumpa doc?

sya said...

gatal-gatak macam mana?
gegata ke?
sapu ubat gatal dah?
mesti sengsara je rasa kan... huhu

zino said...

kena cari ubat tu kalau tak sepanjang masa nak menggaru je nanti..

~mrs azmi~ said...

@lady of Leisure: sudah... dipercayai allergic tapi tatau alergy pada apa..

@sya: mmg sangat sengsara sya.. gatal2 macam ruam penuh satu badan. bila berpeluh lagi seksa!

@zino: ubat yang dokte bagi ni cam tak jalan je.. abis ni kene carik ubat lainlah

maza said...

elok buat full medical check-up tu..
takut2 benda lain lak selain allergic. hmm

Kak Tie said...

Allergik ayam tak ? Atau ikan ? Ada banyak benda boleh allergik....Ada orang tetiba je boleh allergik telur.

~mrs azmi~ said...

@maza: isk tu yang ngeri tuuuu takut jumpa sakit yang kronik pulak!!

@kak tie: setakat ni tadela nak allergic benda makan.. cume kalau air kotor adala sikit2 tapi takla seteruk ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"