Monday, March 22, 2010

camne nak bagi baik ni??

rentetan dari entry lepas......


camne nak bagi baik kalau timbul ruam - ruam ni kat seluruh badan?




adeh seksa...

skang ni kurang dah sikit

mak suruk tepek bedak sejuk bancuh ngan air garam

ada petua lain??

8 comments:

kujie said...

uiikk...ingat ke tak de la teruk sgt
tapi ni tahap serius ni
jgn garu tau..kuku tu bisa

kak tie said...

Err..... kak tie tengok pun dah rasa gatal, hu hu...

Ada pergi klinik tak ? Kak tie rasa ada ubat tahan rasa gatal..ubat makan. Dan ubat sapu biasanya yang pink tu.. calamine lotion.

AISYAH HANI said...

saya pun naik ruam kat leher semenjak dua menjak ni. Last2 pakai je bedak agnesia.. Kurang sikit gatalnya. Rasanya kalau dah jadi teruk macam awak ni kena gi klinik kot!

~mrs azmi~ said...

@kujie: sebab syok sangat garu time tidola jadi makin teruk! time berjaga ni tahan jela

@kak tie:g klinik ubat tak jalan! nak kene g lagi kot.. huuu

@aisyah hani: bila time berpeluh.... waaah! syoknye nak garu

Lady of Leisure said...

dulu pernah pi satu spa buat lulur kemudian belakang badan habis naik ruam... serius sedap giler garu tapi lama2 jadik pedih... masa tu what i do is elakkan berpeluh... nak kene sapu ubat selalu... jaga makan jangan makan yg gatal2 like seafood etc... tapi kalau masih tak baik, gi jumpa doc lagi...

HEMY said...

aku nye kena kadang2 yg kita tgok rasa nk pecah kan tu..huhu

~mrs azmi~ said...

@lady of leisure:nak elak berpeluh time musim panas ni yang seksa! adeh.. ubat 1st batch dah abes.. kene pegi sekali lagi

@HEMY: sib baik aku gatal2 ni die tak gelembung besar2, klu tak mau aku pun gatal tangan nak pecahkan!! huuu

maza said...

kalau org2 dulu sapu dgn air sireh plus tembakau.. huhuhu

kalau dah satu badan kena, jawabnya mandi ajelah air sireh itew... kuikuikui..

tapi rasanya hazab sikit ler. pedih2 best gitew.. hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"