Wednesday, December 2, 2009

piknik aidiladha @ Teluk Batik

raye korban baru ni kami sekeluarga ambil peluang untuk berkelah di Teluk Batik
pagi - pagi lagi dah bersiap. yang mak2 nila sibuknye lebih2 lagi..... time saya bangun kakak dah hampir siap goreng bihun. anak buah (ariff) ditugaskan goreng nugget, tapi paham2 jela kalau budak lelaki masak, dok masukkan nugget dalam kuali pastu tinggal g tgk tv!!! adeh.. seb baik tak rentung!

saya pula kakak mintak buatkan spaghetti.. hehe menu yang paling cincai.. bolehla buat, cube suruh saya buat rendang ayam unttuk pagi raya.. mau tak makan sume orang!! hikhik

kebetulan malam sebelum tu dok masak sardin untuk suami. ade banyak lagi baki so terus jadi sandwichla!! tambah lagi menu....

so menu yang kami bawak

nasi impit + rendang+kuah kacang, sandwich sardin, spaghetti, nugget, rambutan yang meranum kat kg tuu! banyak kan? mase bawak tu saye dok terfikir habis ke nanti nak makan banyak2 tu... sebab takla ramai sangat.. family kakak ade 7 org, saya + husband n mak

gerak dari rumah dah pukul 930. sampai teluk batik dah kul 1100. alhamdulillah tak susah nak cari parking. nak carik port kat pantai pon senang... redup lak tu.

so layan jela gambar ek




alhamdulillah pantai Teluk Batik ni masih dalam keadaan baik. takla time mandi asyik juma sampah...







husband dok celup badan dalam air tak sampai 15 minit! bile tanye kenapa cepat naik?? nanti hitam! wakaka! macamla awaktu cerah sangat nak jaga kulit!!



bile sume dah kebuluran selepas berendam



saya tak turun pon dalam laut tu... rugiiiiiiiiiii! tapi ape boleh buat, keadaan tidak mengizinkan untuk saya bersama mereka untuk mandi manda... nasib baik jugak, klu tak mesti hitam legam skang ni!! hihi

8 comments:

Mr PenyuBiru said...

wah! bestnyer dapat mandi manda kat pantai. hujung bulan ni kalu takde aral melintang,aku pun merasa mandi pantaii gak nnt.

~mrs azmi~ said...

@Mr PenyuBiru: mmg syok bile piknik mandi laut! yang tak syoknye lepas tu suffer sebab sun burn! wakaka!

sya said...

wah! seronoknya berpiknik...
teringin nak gi pantai..
tapi, belah2 sini, pantai tak berapa sesuai untuk mandi... nanti lah nak cari pantai cantik.. :D

mrsshahril said...

wah! kempunan nk ikut...:(

~mrs azmi~ said...

@sya: Teluk Batik nila port kami klu nak g piknik kat kg ni... sejam dari umah... lagi dekat tade

@mrsshahril: best woooooooo! cuaca baik!! rugi tak ikut!!!

Kujie said...

teringinlah sgt nak pergi bercuti... tp nk buat mcm mana- ahli keluarga tak cukup

21-23hb Dis nnt kak jie bercuti kt KL, stay kt Legend Hotel 2 mlm, kalau free blk keja tu singgah le kita mengeteh

HEMY said...

mmg best..aku ada gambar terluk batik time pergi dulu..byk kali gak ke sana

~mrs azmi~ said...

@Kujie: nak nasi ayam trafik lite! ^_^

@HEMY: sangat best bila dapat mandi laut!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"