Tuesday, January 4, 2011

Sila duduk. Anda akan dilayan SEBENTAR lagi...

seperti biasa awal bulan semua tempat saya jelajah. segala bank, pejabat pos, supermarket eh... supermarket beli barang dapor.. bukan soping baju ye sila jangan salah faham..

nak menunggu hari gaji punyala lambat... tapi tang nak menghabiskan sehari je cukup! duit tu laluuuuu je dalam akaun.. isk..


harini saya buat rutin yang sama dan terlupa akan sesuatu....

dah selamat bank in cek (orang lain punya) bergerak ke ambank - bayo kete, ke RHB - bayo hutang2 lain dan seterusnya ke Giant - bayar bils.


ambil no giliran kat pejabat pos, ni no saya....

HARU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

agak2 dia punya sebentar tu lama mana ye??


pandang keliling, dok perati pesal ramai sangat orang .. selalu banyak pun takat beza 15 - 20 je. ini sampai 90 orang!

perati punya perati rupanya....

masa tu baru teringat, harini baru 4 Januari orang masih berpusu2 mengemaskini akaun ASB masing - masing.... masing - masing pegang buku kecil warna biru...

laaaaa patutlaaaaaaaaaa

tapi malangnya saya BUKAN antara mereka yang eksaited nak tengok baki akaun ASB sebab akaun saya dah tinggal sikit! sedih!

14 comments:

maza said...

dari tahun 1994 maza melabur RM10 hingga kini jumlah pelaburan maza tak bertambah... makan dividen aje, volleh?

hehehhe

kayteeze said...

Ishh.... berapa lama adek tunggu? Kalau kak tie sure terus keluar gi shopping jap.

maklang said...

Tak Pe laaa tunggu lama2 tahun masih baru... He he..puaslaaa ek;)

Mr PenyuBiru said...

satu lagi sebab ramaui mungkin ramai yg coti hantar anak sekolah so ambik kesempatan tuk settlekan apa yg patut cam aku aa.hehe

Yunus Badawi said...

Sikit pun kalau dibiarkan lama2 banyak.

Nape tak gunakan online banking utk bayar bil?

Kujie said...

uwahhhhhhhhhh... kak jie pun kena hari ni

nak pos laju untuk angah.....org beratur sampai melimpah ruah

akhirnya memandu p Rawang pun ramai org..patah balik p kat area depan kedai buah tu....simpang kat area kilang2...kat pusat penyerahan bungkusan poslaju.

kejap je...

~mrs azmi~ said...

@maza: rm10 tahun 1994 itu dah 17 tahun duluuu.. mesti dah banyak sekarang..

@kak tie: sib baik tak lama kak.. agaknya ramai yang fed up nak tunggu. tapi sempatla makan kenyang2, carik makanan anak, belek2 novel kat kedai buku sebelah pejabat pos....

@maklang: orang2 yang pegang buku biru puasla kooottt..

@Mr Penyubiru: tula pasal!! sume orang amik kesempatan niii

@YB: err.. online banking ade problemo sikit.. digantung perkhidmatan sementara

@Kak jie: bukan kat deret kedai HPA kat simpang rawang tu ade POSLAJU punya outlet ke?? tengok sikit punya besar signbod tapi tak penahla pulak tengok kedai tu bukak

ckLah@xiiinam said...

Dudu diam-diam!!!


:D

Lady of Leisure said...

hehe yang ada ABS semua mesti tengah happy ni.. :D

O'gosh said...

sabo yo lah...

DrSinga said...

mau keluar janggut menunggu tu!!

~mrs azmi~ said...

@cklah: ehehe... sebab tak mampu nak duduk diam2 jadi pegilah menghabiskan duit kan tempat lain duluu..

@lady: tula.. mana2 yang banyaaaaak pelaburannya memang senyum sampai telinga

@O'gosh: huhu..

@DrSinga: bukan takat keluar janggut doc, bongkok tiga dibuatnya!

Kujie said...

Yang dekat Rawang Mutiara tu belum buka..dah ade lot kedai dgn banner..tapi tgok katup je lagi
coming soon la tu

~mrs azmi~ said...

@kujie: lor.. yeke.. kot ingatkan dah bukak.. punyala lama dah tayang banner segala bagai tuh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"