Monday, January 10, 2011

Apa boleh anda lakukan dalam masa 15 minit?

oh mestilah macam2 boleh buat kanns?

tapi yang terjadi pada saya pagi tadi..

gara - gara penat balik dari kampung semalam pastu malam tadi nak jugak tgk AJL sampai abis walaupun dah mengantuk gila! huhu

terjaga lambat!!!!! pukul 713am baru terjaga! huwaaaaaa selalu kul 715 dah siap nak masuk kete..

dah set alarm tapi sebab kepenatan alarm bunyi tapi g off pastu sambung tido, bajet harini cutila hahaha! ingatkan lagi 10 minit ke bangunla. tapi hancuss!

dengan en suami pun terbabas sekali.... memang menggelabahla bila tengok jam kul 7 lebih. macam lipas kudung bersiap dan nasib baik uniform suami yang dah siap bergosok masih ada dan seperti biasa kalau dalam keadaaan darurat macam ni memang sy akan pilih baju yang tak perlu nak digosok! hahaha

siap...siap..siap...

dah nak keluar rumah baru ingat makanan aly lupa nak letak! aiseh... seb baik teringat klu tak aly kene puasala sepanjang hari...

lain2 sume buat tak nampak dulu, petang kang baru settle.. hehe

tepek bedak sume dalam kete jeeeeee

.............

walaupun rumah saya dengan perodua tak jauh mana, setakat 10 minit sampai dah, tapi kalau pagi memang jam nak masuk! jadi kene gerak awal kalau tak bercinta nak sampai ke kilang tu. udahle dari pintu masuk tempat turunkan suami dengan department dia kene 10 minit lagi jalan kaki.. kesian tengok dia kelam kabut pagi tadi..

sabor jela ye bang.. sy pun lambat jugak! haha

...........

Tahniah kepada Juara lagu malam tadi "Tolong Ingatkan Aku - Ana Rafali"

agak dah hari ni mesti peminat2 fanatik penyanyi lain mengamuk lagu ni menang... ramai yang jangka Faizal Tahir @ Yuna... ramai yang mengeji suara Ana Rafali tu, sampai kene boo dalam stadium, siap baling kerusi lagi.. isk.. tak patutla..

saya tak kisah pun sapa yang menang.. semua lagu malam tadi layak nak jadi pemenang... kalau tak for sure tak terpilih masuk final kan?! cumenye dah rezeki Ana Rafali..



8 comments:

maza said...

maza menonoton AJL dlm keadaan bingitnya telinga.. anak2 membuas, tak berapa dengar dan khusyuk pun.. hehhee

Mr PenyuBiru said...

dikalangan juri pun bertelagah..isk..isk..

DrSinga said...

mandi je lah ala-ala P ramlee!!

~mrs azmi~ said...

@maza: redha jela.. bila anak2 takde sunyi pulak kanns

@MrPenyubiru: tule pasalnye.. pelik betul

@DrSinga: hep2.. ai mandi cam biasa tau! cume sekejap jeeeee

molmolla said...

hahaha.. kalau ku tak ley buat apa. tak dan. btw, menang ana raffali :D

~mrs azmi~ said...

@molmolla: sib baik kami tade anak lagi.. klu tak sahih 15 minit tu jadi sejam setengah sebab nak menyiapkan anak dulu!

HEMY said...

ada baling kerusi ke? tak perasan plak

ckLah@xiiinam said...

Tahun ni...pernah sekali terbabas ke sekolah...lagi 10 minit 6.45 pagi baru terbangun seisi rumah. Waktu sepatutnya enjin xiiinam dah menderum..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"