Friday, September 17, 2010

raya..raya..raya!!

seminggu dah raya, best ke? 3 hari pertama memang sangaaaaaaaaaaaaaaaaaat bahagia! dengan mak, adik beradik, anak2 buah yang macam2 ragam... marah - marah bebel - bebel kat diorang pun masih raya gumbira
ihikhikihikhik

tahun ni semua adik beradik berkumpul, tu yang best sangat - sangat.... jarang semua dapat kumpul sekali.
see...see.... penuh kanns? heheh... 2 tahun lagi ade tambah sorang lagi si comel kat depan tu... ops jangan salah sangka yer... bukan milik saya, tapi milik kakak... errrr kalau ada yang saya punya lagi baguss! heheh

cuma beberapa rumah sempat diziarah sebelum balik semula ke rawang sebab suami mula bekerja pada hari isnin. yang pasti dengan ahli keluarga yang makin bertambah maka boleh kata setiap masa dapur sentiasa bekerja. letak j je atas meja, pufffs!! all gone! hahaha!

tahun ni biskut raya semua home made, mestila i buat! sakit2 pinggang i gulung popia mini, tekan semperit... uli chocolate cookies, cornflakes madu, cornflakes cookiessengihnampakgigi semangat lebey lak bulan posa tahun ni, tu yang bole buat biskut raya tuuuu! bila sampai kampung abih sume tak caya bila i bawak biskut punya banyak. bila dah raya anak2 bising "maksu! coklat cookies ada lagi tak??" rupanya dorang dah bedal abih kuih tuuuuuuu! un'sangka'rable u knowsenyumkenyit bolehla buat lagi next year....jelir

hari isnin dah mula kerja! kerja.. kerja..kerja...

sebenarnya tak berapa nak ada mood buat entry, padahal dah seminggu balik rumah... dok tercongok depan laptop, jalan2 baca entry2 raya orang, sendiri punya entry raya takkkkk keluar - keluar juga... haish..

9 comments:

Lady of Leisure said...

ergh sedapnya cornflakes cookies.. i yg dah beso panjang ni pun suka hehe

ckLah@xiiinam said...

Dalam ramai-ramai tu, ckLah cuma cam wajah KakSalbiah je kat tengah tu..

mamawana said...

Salam

Bleh jadi tokei cookies.

~mrs azmi~ said...

@LadyofLeisure: hehe.. conrnflakes memang sedap!!

@ckLah: ahahaha.. kak Ani yang betul2 kene cop muka tuuu, kak eton dengan kak yus agak terlindung dek anak2

@mamawana: malu nak jual sebab rupa tahapahapa!

kuina said...

dtng beraya nie... tp di alam maya la, tuan rmh ada, kuih raya ada lg tak?

maza said...

raya tahun ini maza sempat mendayung perahu di penambang Belemang, Serom 3, Sg. Muar Johor..

asyik sehhh

~mrs azmi~ said...

@kuina: eh jgn malu2 buat macam rumah sendiri... kuih raya banyak lagi niiii

@maza: wah ade bakat dayung sampan! syok tuuu

Kujie said...

Kak Jie Ahad tu pun dah blk Serendah

Isnin Intan dah sekolah...

Sabtu blk Sabak..selalu 2 jam setengah, tapi jadi 5 jam...jalan sesak org baraan

~mrs azmi~ said...

@Kujie:raya saya tak terperangkap dalam jam sebab tak kua umah pun! hahaha... balik pulak ikut sg tengi, jumpa kete pun jaghang2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"