Thursday, August 26, 2010

traffic jam lebih 10 hari?? haiyoh!

terbaca dalam paper semalam kesesakan teruk di china yang sudah menjangkau 10 hari!!
hahhahhahhahsehari cuma dapat bergerak 1 km... siap boleh makan - minum, main terup.. dan kesesakan tu berpanjangan hingga 100km!! hah berita kesesakan di China

tak dapat nak bayangkan kalau saya terperangkap dalam kesesakan lalulintas seteruk itu!

kat sini yang baru terperangkap 10 minit - 15 minit pun dah mula gelisah... bila berlarutan masuk setengah jam lagila, mulut mula membebel... ditambah pulak kalau ternampak ada pemandu kenderaan yang kurang sivik memotong menggunakan laluan kecemasan. memang mulutpun automatik potpetpotpet... padahal bukan dapat sampai pun ape yang dibebelkan tu...haish....

alhamdulillah kesesakan di Malaysia masih dikira rasional...

~dok terfikir, macamana diorang nak pegi toilet eh? 10 hari tuuuuu

2 comments:

maza said...

err.. bayangkan kalau siput babi pun terperangkap dalam jammed.. tentu lagi lama untuk sampai even 100 meter dalam satu hari... Inikan kita baru jammed setakat setengah jam, dah merungut sakan kan? hehehe

tapi maza pencinta alam jugak ler.. tak suka jammed2 ni.. sbb akan berlakunya pembebesan karbon dioksida dan gas CFC yg berleluasa. Akhirnya % gas beracun itu boleh memudaratkan alam jagat

2) sudah tontulah kalau jammed fuel consumption akan meningkat.. pembaziran berlaku lorrr..

3) maza sayangkan masa terbuang macm tu jer.. tapi kalau jammed itu boleh bikin maza tidur dengan selesa sambil bermain mata.. ahaks.. mungkin situasinya berubah kot?! hehehehhe

~mrs azmi~ said...

betul. kita kat sini jam sikit dah panas bontot... tu yang klu boleh akan elak jam.... balik keje seawal boleh! hhahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"