Thursday, September 3, 2009

kecik ati kite taw!

Hari tu kan....

rasa² nya hari khamis malam jumaat.

Hari tu kan, hujan renyai². Sejuk wooo... sampai tulang hitam.

Kiter tak der tempat nak tumpang berteduh.....

tetiba kiter teringat rumah

awak dekat jer ngan tempat kiter tuh...

Kiter pun pergi lah rumah awak.....

Kiter ketuk pintu....

1x, 2x, 3x, 4x, 5x, 6x, 7x, 8x, 9x, 10x, 11x,12x, 13x, 14x, 15x, 16x, 17x, 18x, 19x, 20x,

awak buat dek jerr.... ohhh malam jumaat kot...

Kiter pun ting tong awak... ting tong, ting tong, ting tong,

1x, 2x, 3x, 4x, 5x, 6x, 7x, 8x, 9x, 10x, 11x,12x, 13x, 14x, 15x, 16x, 17x, 18x, 19x,

pon awak buat tak tau jer ...

Peh tu kiter dengar ada orang jalan kat pintu umah awak,
plahan² bukak pintu.... Ohhhh ada jugak orang kat umah, boleh saya btumpang teduh....

kok² adala kopi panas ker... milo panas ker.... cek kodok ker... lempeng
gula merah + susu ker..., peria masak lemak cili api ker.... ala...

maklumlah.. hujan, kiter lapar, cam dah lamer jer kita tak makan...

Tapi yg kiter kecik ati sangat tuh.... bila owang tuh bukak jer pintu....
dia terus tutup balik.... tak sempat pun kiter bagi salam....

heh..... walaupun owang kate kiter tak der hati perut, tapi kali ni betul²
kecik ati kiter tau...



yang benar,



kite

7 comments:

Tie said...

Waaakakakaa................

Kalau Tie pun terus kunci pintu !!!

Ekekekeke........

iza~de~bintang said...

hahahaa...awak awak pegi cari umah orang lain boleh tak huhu... gaya awak tu berjalan ker menari moon walk si mikel jeksen tu wakakakah..
p/s: camat berbuka yer nanti..huhu tak sabor ni :D

~mrs azmi~ said...

@kayteezee: wakakaka! sape pon larik klu die tu yang ketuk kan2?!

@iza~de~bintang: moon walk pon moon walk lah.. glemer gak hikhik
slamat berbuka gak ye^_^

apid said...

aik takde isi pun lapo ker..?

~mrs azmi~ said...

@apid: hahaha! sebab tu org kate tade ati perut!

DilOt said...

kadang2 terpakse jadi takde ati perut...hehe...

~mrs azmi~ said...

@dillot: klu dah betul2 tade ati perut cam 'kite' tu takkan nak tipu lagi... ye dak?!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"