Monday, June 8, 2009

Hidup saya sangat indah!!

hidup saye sangat indah hujung minggu lalu.. dikelilingi oleh orang2 yang tersayang.. sekarang pon masih tersenyum2 teringatkan momen2 indah itu.. hehe.. puitis abesla tu kunun! ceh!

lamenye tak apdet, takde modal + tade mood nak menulis + bizi lagik..

musim2 cuti skola ni family kakak kat taiping mai kl, jalan2 sambil2 jupe adik beradik..
maklumla family diorg je yang tercampak kat utara tuh. yang lain sume ade kat area kl & selangor jek. kebetulan pulak mak pulak mmg ade kat cni, kami culik dari kg last week.. ngee~


abg mi(abg ipar saye) bwk lori tisu PREMIER, mmg hantar ke kl so family kakak turun cni naik lori pastu sampai sini saye amik diorg bwk ke rumah adik beradik lain
so start ari kamis sampai la semalam saye jadi driverla bawak diorg ni jalan2 kat kl..

kamis petang bwk mak, kakak, kakak ipar ke hospital lawat anak bongsu kak ngah kat smc.. admit kat sane suspek buah pinggang problem and badan tak serap protien. abih sembab badan die, tapi tak nampak sakit sebab budak tu active dok lari sane sini.. umi yang duduk kat katil, dienye tah kemana.. ^^

after tu balik ke opis balik amik barang2 sume pastu balik umah mintak permission dari hubby nak tido umah kakak kat klang. hubby tak dapat nak join sebab takle cuti so malam tu lepas maghrib gerak ke klang, singgah umah abg kat sri pristana sg buloh amik mak n kakak.. dok bwk kete jenjalan sendirik terase cam masih single mingle lagik! hikhik! dah lame tak berkumpul ramai2 camni.. dapat gosip2 ngan diorg2 nih^^

jumaat pagi gerak ke kl, 2 kereta dan tpt pertama yang kami tuju planetarium negara.. malangnye planetarium under renovation, so tak banyak bendala boleh tgk.. penat panjat tangga jek dari parking area tuh! huhu

next destination-lunch kat Tanglin makan nasik campur jek.. everyone enjoy their simple meal after tu sebab dah waktu solat jumaat kami ke muzium kesenian islam kat sana seronok betul si sufi anak buah umur setahun lebih, dalam baru2 pandai jalan tuh nak jugak jalan sendiri.. lamela jugak kami kat situ, sufi siap bukak kasut die, jalan kaki ayam, pas dah penat merangkak pulak bergolek 2 lagi.. maklumla kat situ family kitorg je yang ade hahaha! suara kami jela bergema dalam tu ^^

next - after solat zohor kat masjid negara kami ke klcc, perancangan awalnye nak ke aquaria.. tapi tak jadik, so kami ke petrosains jek bwk anak2 masuk dino trek... malang lagi nasib kami.. tiket dah abesh!! huhu nasibla org2 tepeng tak dapat nak masuk petrosains. korang tgk jela klcc tu ye! hehe.. tapi budak2 tu mmg xcitedla sebab first time sampai klcc.. tapi sebab sampai2 terus masuk suria klcc, tak nampakla bangunan klcc tu, anak buah boleh tanye "mane klcc nye??" hehehe "cuba hang tgk atas" "aahla.. umi! kite dah sampai klcc!" hikhikhik tula gelagat anak2^_^

dah penat seharian berjalan, kami singgah kat umah kak long kat Bandar menjalara, kepong.. solat asar n maghrib kat sane, masing2 makan macam piranha.. lapo!!

ari sabtu - aku g kenduri kat felda kemasul, pahang, kosmate kat upm dulu.. to zura n husband selamat pengantin baru!!

Ahad - mase utk kemas umah.. huh cam nak pengsan rasenye.. skang baru sedar diri betapa penatnye keje sebagai surirumah!! huhu.. after tu ikut hubby kenduri kawen member die kat sg choh.. 2 pasang lagik pengantin tu ^^ selamat berbahagia ye!!
after tu terus ke rumah kakak kat klang, nak amik mak.. turn tido umah kami pulak.. heheh
sampai rumah balik dah maghrib.. penat sungguh!

dan kesimpulannye....saye sangat hepi dikelilingi org2 yang saye sayang.. jarang dapat peluang macam ni.. mak dah balik kg pagi tadi.. abg ipar tolong hantar.. okla uols.. tatau dah nak merepek ape dah

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"