Monday, June 29, 2009

good news vs bad news~

2 -3 menjak ni takde kesempatan nak tulih blog.. rase malas n tade idea pon ade gak.. n dalam mase nigak macam2 berita kat opis ni aku dapat. good news ade, bad news pon ade.. sampai tatau nak react camne.. nak nanges ke nak senyum.. huhu

ape mende good news n bad news nye?? bikin saspen da!!

kasi tau bad news dulu kot..

sebelum tu biar aku citer sikit pasal company ni ek bagi korang faham..ekceli company aku ni buat planning & landscape consultant so ade 1 bos besar(en wan) ngan bos landscape (kak pah). so selame harini, sejak aku stat keje sini sampaila saaat dan ketika ini mmg aku report keje ngan kak pahla.. klu ade problem ape2 sume refer balik pada die. kene fire ngan client pon mengadu kat die gak.. huhu!! buat segala benda ngan kak pah termasukla gosip2 rumahtangga n pegi soping2 time opis.. heheh.. ops jgn habaq kat en wan taw! hehe.. ape2 saje boleh kongsi ngan kak pah.. betapa sportingnye bos i neh. kitorg mmg bersyukur sangat dapat bos cam die n aku bertekad nak belajar dari die sampaila aku dapat professional cert nanti. pernah sekali tu die MC dekat sebulan pasal die masuk spital. ade virus infection kat paru2.. mase tu pon aku dah rase huru hara sebab terlalu berat burden keje yang aku kene pikul tanpe sokongan dia.. chewah! berharga sungguh dia dalam hidup aku.. bila eva kate nak benti keje time aku nak cuti kawen kami same2 solve problem tu n aku dapat bercuti dengan amanla jugak.


tapi last week....................................................



tanpa angin, tanpa ribut, tanpa hujan taufan, tanpa ade krisis antara benua, tanpa gegaran gempa bumi yang boleh membelah bumi....

tetibe kak pah duduk kat kami n bagitau die akan tarik diri dari company.. erk?! ........terkesima aku ngan aisyah... aku ingat die main2 sebab die kate "lepas ni rahmah ngan aisyah kene buat keje sendiri tau" igtkan die cume nak g bercuti ke.. rupenye nak benti terus!! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! kami rase cam tingtong! macam anak kucing hilang mak.. hilang guidance! lepas ni nak refer kat sape? adush! pasni kenela bina tembok besar yang kebal lebey sket nak jadi perisai klu kene fire ngan client.. huhu..

selalu org bawah tinggalkan bos.. tapi terbalik lak sekarang.. bos tinggalkan kami..

harini kak pah stat kemas barang, die dok kuar masuk bilik die bagi kat kitorg barang2 die yang tanak bawak.. sebak..aku rase nak nanges pon ade huhu..

**lepas kak pah dah memuktamadkan decision die ngan en wan, en wan tanye aku, rahmah ok ke??

aku cume ckp "org datang n pergi..kite yang tinggal kene teruskanla...." sadis tak ayat??!


ok done part perkabaran kurang enak itew.. mari kite beralih pada good news utk kami.. heheh

petang lepas dicussion between kak pah n en wan, sebelum en wan balik die jumpa kitorg sembang2 tetibe die kate....

"klu kite balik awal sejam ok tak?"
eh??
kami terkejut. excited pon ade.
"rahmah ok klu balik awal?"
"saye ok jek.. janji sabtu tak keje ^_^"
pastu bos ckp ok gak kan klu kite balik awal, jimaaaaat letrik.. hehe

so
the good news is
mulai 1 julai 1009
dengan rasminya
office hour kitorang bermula 9.00am
dan tamat pada pukul 5.00pm
sabtu tetap tak keje.. hehe...
okla tu kan good news tu....
walaupun tak seberapa.. bagi setengah org.. macam kami tatap sejam tu tetap berharga chewaaah!
time kasih bos!!!!!


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"