Tuesday, April 30, 2013

Bercuti secara 'Gamble'... berani tak??

holiday mood is in the air!! hihi

saya bukan jenis yang pergi bercuti secara 'gamble'. Pernahla sekali ke Terengganu, tak de persiapan apa pun. book hotel pun tak, itenerary lagila hampeh takde. waktu tu cuma risaukan test PAC untuk PTD tu je. lagipun before pergi tu memang kerja tengah banyak gila kat ofis. mmg tak sempat nak buat survey ke apa. mujur kami sampai awal dan senang dapat hotel sebab ada peserta yang sampai petang hotel semua penuh! PITAM!!

Tapi saya tak kisah sangat dengan itenerary. tak kisah pasal aktiviti yang penting bila sampai tempat tu dah ada tempat nak tido.. book hotel awal. kalau tak mmgla runsing semacam... sampai tak bleh nak tido... haha...

percutian kali ni memula nak gamble je. tapi tak boleh! walaupun kawan yang nak kawin tu dah yakinkan boleh je walk in. saya tetap rusing... takle nak tido susah hati.. sudahnya capai laptop terus buat study.. riki hotel. tanya kawan2... pastu satu lagi penyakit saya ni... tak suka buat call.. lagi2 kalau tak kenal orang tu. saya lagi suka sms/email/whats app.. jadi saya lagi tahan menunggu reply email dari buat call! Apesal tak tau.

So browse thru banyak online hotel booking nak carik hotel yang ok. tapi cam biasala.. kalau dah dekat sangat tarikh tu agak susah nak carik yang available.

 search - search - search

Alhamdulillah semua dah ok. email2 booking pun dah di reply.. 

bolehla tido malam dengan tenang! hihi



6 comments:

Dr Singa said...

Wuuhuuuuuuuuu...
Ke mana tu!!!

Anonymous said...

It is important to remember that the Labels would only be $850! Print can be created by using mere clothing styles. Cheap custom Print are of many types such as car window Prints, window decals, static cling and rectangular stickers. Both business owners and stickersers have to make it worthwhile to keep your words simple. You can stickers an old photograph on canvas too.
custom stickers But how easy is it to remove the old labelss. Another important thing is that labels are relegated to rectangular shapes with one or more ads per week! The amazing thing about vinyl prints is unique in it.

gadisBunga™ said...

saya berani!

~mrs azmi~ said...

@Dr Singa: ke lahad datu. Sebelum tu singgah snorkeling kat mabul. ^_^

@Gadis bunga : salute!!

sarah said...

pernah jugak buat dulu sekali..pi pulau pangkor...

ckLah @xiiinam said...

Selamat bercuti mbak ayu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"