Tuesday, February 19, 2013

ape kabor anak - anak bulus??



sejak2 duduk jauh dengan family ni memang lagila malas nak keluar umah time weekend. cuma bermalas2an kat umah, membibikkan diri untuk bebudak nakal yang selalu buat mama pening


huih lama betul tak tepek gambo budak nakal kat umah tu kan?!



popok skang dah sunat, tapi kekadang masih lagi nak mark teritory depan pintu... pintu depan n sliding mmg dah sahla... pintu bilik air n bilik belakang pun sekali! isk pelik sungguh dengan budak sekor ni.. jenuh mop spray, jentik, babap montot... tatappppp jugak dengan perangai buruk tu

Aly pulak skang grumpy... asik nak bergaduh je kerja.. tak madan perut gendut.. kalau dia marah dengan kucing kat luar dia akan lepas kat adik2.. sapa yang paling dekat  dengan dia masa tu yang akan jadi mangsa dia.. orang kata kalau dah snip dorang ni akan jadi baik sikit.. takdek maknenye!!!

masing2 tunjuk kuat... kalau tak popok mula dulu aly yang mengacau.. kalau tak 2 anak jantan tu, yang betina pun boleh tahan jugak! pening kepala! kalau 2 dah mula bercekau, yang sekor lagi mesti nak join jugak. semua benda dilanggar, dipijak... sebab tu kat umah memang takdela pasu kristal ke, benda yang fragile memg takde.. sebab karang memang tak panjang umur....

Coki?! semakin terserlah perangai kedivaan dalam diri... mentang2 dia je princess yang ada... kununnyela kalau apa pun kita buat memang semedang nak dia didulukan... kalau kita duk atas sofa, dia akan sebolehnya nak menyelit. walaupun ruang sempit, kalau sikat dia nak dulu.. kalau berenti mulut membebel..


walaupun perangai dorang ni kdg2 boleh buat kami ni hangin 1 badan... mereka tetap penghibur hati kami....




5 comments:

julietchun said...

montok-montoknya :D

ckLah @xiiinam said...

Ngapa kok dipanggil bulus?

Masa kecik dulu, sesekali anak bulus sesat termakan umpan pancing ckLah. Tapi...bulus dalam paritlah...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

fiezabaiduri said...

comel-comel sangat! geramnyer..
fiza ade seekor kucing kat rumah. baru nak kawenkan dia. tak sabar nak tunggu dia ada baby.hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"